PRVENSTVO BIH: LAVICE NA +62 PROTIV MLADOG KRAJIŠNIKA!

Košarkaškice KK Lavovi Brčko danas su u sportskoj dvorani Tehničke škole u Brčkom u okviru šestog kola Prvenstva Bosne i Hercegovine savladale ekipu ŽKK “Mladi Krajišnik” iz Banja Luke rezultatom 86:24.

KK Lavovi Brčko

Šesto kolo Prvenstva Bosne i Hercegovine našim Lavicama je donijelo još jednu utakmicu na domaćem parketu u dvorani Tehničke škole u Brčkom, u kojoj su savladale banjalučku ekipu Mladi Krajišnik i sa učinkom od pet pobjeda i jednog poraza zadržale treću poziciju na prvenstvenoj tabeli.

Lavovi Brčko – Mladi Krajišnik 86:24 (24:04, 24:07, 18:08, 20:05)

S T A T I S T I K A

Od samog starta meča naše djevojke su nametnule ritam igre koji njima odgovra, što im je vrlo brzo donijelo i dvocifrenu rezultatsku prednost, a meč je bio lišen bilo kakve rezultatske neizvjesnosti već nakon deset minuta igre, kada su naše Lavice došle do prednosti od 20 poena razlike (24:04). Druga četvrtina bila je jednako ubjedljiva kao i prva, završila je 24:07, pa je rezultat na poluvremenu bio 48:11 u korist naših Lavica.

Tokom treće i četvrte četvrtine trener Bližnjaković dao je priliku svim djevojkama iz rostera da nastupe, a priliku su dobile i kadetkinje Jelena Đurić i Isidora Vidović koja je upisala i prve poene ove sezone u seniorskoj konkurenciji. Dominacija u skoku, vrlo dobri procenti šuta iz igre, neuporedivo veći broj asistencija u odnosu na gošće uz odličnu igru o odbrani, donijelo je našim košarkašicama priliku da upišu izuzetno važnu pobjedu. Najviše od svega raduje činjinica da je večeras nakon višemjesečnog odsustva, na teren ponovo kročila Jelena Lazarević i ostvarila učinak od 10 poena i 2 skoka.

Na kraju ubjedljiva i više nego zaslužena pobjeda naših Lavica, jedna od najubjedljivijih pobjeda u šampionatu Bosne i Herecegovine za našu ekipu i pobjeda koja naše Lavice zadržava na trećem mjestu prvenstvene tabele sa ukupno 11 osvojenih bodova i učinkom od pet pobjeda i jednog poraza.

KK Lavovi Brčko

Najistaknutije na ovom meču u našoj ekipi bile su: Valentina Došić sa 16 postignutih poena, 6 skokova i 3 asistencije, Estefani Fajardo 14 poena i 10 skokova, te Yarelli Padilla i Jelena Lazarević sa po 10 postignutih poena.

Čestitke našim Lavicama na prikazanoj igri i ostvarenoj pobjedi, gošćama čestitke na fer i korektnoj borbi i mnogo sreće u nastavku šampionata.

Kada je u pitanju Prvenstvo Bosne i Hercegovine, narednog vikenda u okviru sedmog kola Lavice gostuju u Istočnom Sarajevu gdje će odigrati utakmicu protiv domaće ekipe Igman.

Prije toga, u srijedu 29. novembra od 19:00 časova u dvorani Tehničke škole u Brčkom, slijedi  utakmica sedmog kola WABA lige protiv ekipe Orlova.