WABA LIGA: PORAZ LAVICA U SEDMOM KOLU

Košarkašice KK Lavovi Brčko juče su u dvorani Tehničke škole u Brčkom odigrale meč sedmog kola WABA lige, i upisale poraz protiv ekipe Orlova iz Banja Luke rezultatom 48:69.

Naše košarkašice odigrale su sinoć utakmicu sedmog kola WABA lige u kojoj nisu uspjele da dođu do treće ovosezonske pobjede na međunarodnoj sceni, koja bi im u velikoj mjeri otvorila vrata naredne runde takmičenje. Za taj uspjeh ostale su još dvije utakmice na gostujućim terenima (Partizan i Cinkarna Celje), te domaća utakmica u posljednjem kolu protiv Plamen Požege.

KK Lavovi Brčko

Početak meča protiv Orlova nagovještavao je i mogućnost da bi Lavice mogle ostvariti pozitivan rezultat. Na krilima podrške sa tribina naše djevojke su većim dijelom prve četvrtine imale prednost, da bi kao posljedica par grešaka u igri naše ekipe u završnici gošće, ipak napravile rezultatski preokret. Nakon toga, tokom druge četvrtine i do kraja same utakmice, Banjalučanke su uspjele da uspostave kontrolu igre i nametnu ritam koji njima odgovara, što im je i omogućilo da stvore sigurnu rezultatsku prednost i ostvare zasluženu pobjedu.

Lavovi Brčko – Orlovi Banja Luka 48:69 (15:17, 10:21, 12:15, 11:16)

S T A T I S T I K A

Najistaknutije u našoj ekipi u ovoj utakmici bile su Yarelli Padilla sa 13 poena, 4 asistencije i 4 skoka, te Sara Đokić sa 8 poena, 2 skoka i 2 asistencije.

U narednom, osmom kolu WABA lige naše Lavice gostuju u Beogradu, gdje će u srijedu, 6. decembra odigrati utakmicu protiv domaćeg Partizana.

Prije toga, u subotu od 19:00 časova u dvorani Tehničke škole u Brčkom slijedi meč sedmog kola Prvenstva Bosne i Hercegovine protiv ekipe Igman iz Istočne Ilidže.