PRVENSTVO BIH 7. KOLO: LAVICE DOČEKUJU IGMAN IZ ISTOČNOG SARAJEVA

Košarkašice KK “Lavovi” Brčko odigraće u subotu, 2. decembra, utakmicu sedmog kola Prvenstva Bosne i Hercegovine protiv ekipe OKK “Igman” iz Istočnog Sarajeva.

KK Lavovi Brčko

Nastavak takmičenja u Prvenstvu Bosne i Hercegovine za košarkašice, našim Lavicama donosi drugi vezani meč na domaćem terenu. Zamjena domaćinstva utakmica za Igmanom omogućilo je našim košarkašicama da i u vikendu pred dana nastupaju pred domaćom publikom.

U dosadašnjem dijelu domaćeg šampionata naše Lavice su ostvarile učinak od pet pobjede i jednog poraza i sa ukupno 11 osvojenih bodova trenutno zauzimaju treću poziciju, dok su košarkašice Igmana trenutno posljednjeplasirana ekipa domaćeg šampionata sa šest poraza iz isto toliko odigranih utakmica.

U dosadašnjem odmjeravanju snaga dva kluba, odigrana su ukupno dva meča, i to u Prvenstvu Bosne i Hercegovine u sezoni 2021-2022 u kojima su naše Lavice upisale dvije ubjedljive pobjede. Posljednji duel odigran je u martu 2022. godine u Brčkom u okviru 18. kola Prvenstva Bosne i Hercegovine za sezonu 2021-2022, uz slavlje naših košarkšica na parketu dvorane Tehničke škole rezultatom 80:57.

Utakmica sedmog kola Prvenstva Bosne i Hercegovine i ukupno treći duel Lavova i Igmana na programu je u subotu, 2. decembra u dvorani Tehničke škole u Brčkom sa početkom u 19:00 časova.

Sudije ovog meča biće: Seid Nožinović, Nermin Kasumović i Faruk Ališehović svi iz Tuzle. Delegat meča biće Nedim Ćudić, takođe iz Tuzle.

Informacije o prodaji ulaznica za ovaj meč možete pronaći OVDE

SREĆNO LAVICE!