PRVENSTVO BIH: UBJEDLJIVA POBJEDA PROTIV IGMANA U SEDMOM KOLU

Košarkašice KK Lavovi Brčko u vikendu za nama, tačnije u subotu, 2. decembra u dvorani Tehničke škole u Brčkom odigrale su utakmicu sedmog kola Prvenstva Bosne i Hercegovine u kojoj su savladale ekipu OKK Igman iz Istočnog Sarajeva.

KK Lavovi Brčko

Nakon odličnog izdanja u šestom kolu i ubjedljive pobjede protiv ekipe Mladog Krajišnika, naše košarkašice odigrale su još jedan odličan meč, ostvarivši novu ubjedljivu pobjedu, šestu ovosezonsku u domaćem šampionatu.

KK Lavovi Brčko – OKK Igman Istočno Sarajevo 104:45 (26:07, 33:12, 28:08, 17:18)

Pobjeda protiv Igmana omogućila je našim Lavicama da nakon sedam odigranih kola dođu do druge pozicije na prvenstvenoj tabeli, a priliku za novu pobjedu i opstanak u samom vrhu tabele imaće već narednog vikenda, tačnije u nedelju, 10. decembra kada u dvorani Tehničke škole u Brčkom gostuje ekipa Zrinjskog iz Mostara. Početak utakmice zakazan je za 18:00 časova.

Najistaknutije u ekipi trenera Bližnjakovića protiv Igmana bile su: Sara Đokić sa 22 postignuta poena, 8 skokova i 3 asistencije. Dvocifrene su bile i Estefani Fajardo sa 19, Jelena Lazarević 14,  Yarelli Padilla 11 i Iva Karišik sa 10 postignutih poena.

Tabela Prvenstva Bosne i Hercegovine nakon sedam kola.