MLAĐE KATEGORIJE: DVIJE POBJEDE MLAĐIH PIONIRA I PORAZ KADETA

Kadeti i mlađi pioniri prethodnog vikenda su u Bratuncu odigrali utakmice redovnog osmog kola  Prvenstva Republike Srpske za mlađe kategorije na nivou PKS BN protiv odgovarajućih selekcija KK Bratunac. 

Mlađi pioniri KK Lavovi Brčko

Kadeti su upisali još jedan poraz, dok su mlađi pioniri ostvarili novu prvenstvenu pobjedu.

U velikoj mjeri oslabljeni, kadeti su odigrali egal utakmicu protiv kvalitetnog protivnika ali više od časnog poraza na ovom meču nisu mogli. Predvođeni kapitenom Nikolom Trivunovićem, koji je bio i najefikasniji sa 20 poena, Lavovi su tokom većeg dijela meča imali rezultatski priključak, ali ponavljanje grešaka kao i u nekim prethodnim mečevima uz izostanke Balorde i Krajinovića nije moglo rezultirati drugačije.

KK Bratunac – KK Lavovi Brčko 48:37 (15:04, 13:10, 10:07, 10:16)

Kadeti KK Lavovi Brčko

Mlađi pioniri su odigrali jednu zaista kvalitetnu utakmicu protiv vršnjaka iz Bratunca. Od starta meča su dali domaćim košarkašima do znanja da su došli po dva boda, što je vrlo brzo rezultiralo i dvocifrenom rezultatskom prednošću najmlađih Lavova. Mali pad u igri desio se krajem treće i početkom četvrte četvrtine, što domaći košarkaši koriste da uhvate rezultatski priključak, ali na kraju više nego zaslužena pobjeda naših dječaka u rezultatski neizvjesnoj završnici.

KK Bratunac – KK Lavovi Brčko 38:40 (08:14, 08:06, 11:08, 11:12)

Treba istaći sjajno zalaganje svih dječaka na ovom meču prije svega u odbrani, koji su svojom željom i borbenošću ispravljali greške napravljene u fazi napada. Najefikasniji u ekipi trenera Sanjina Vidovića bio je kapiten Njegoš Šešlija sa 20 postignutih poena, a pratili su ga Luka Pejić i Dušan Ristanić sa po 6 postignutih poena.

Mlađi pioniri KK Lavovi Brčko

Nakon utakmice protiv Bratunca najmlađi Lavovi odigrali su i utakmicu 13. kola protiv ekipe Guber iz Srebrenice, koja ne bi mogla biti odigrana u terminu koji je predviđen Kalendarom takmičenja zbog radova u dvorani u Srebrenici.

Umor i veoma hladno vrijeme nisu bile prepreke našim Lavovima da još jednom prikažu dobru igru i ostvare novu prvenstvenu pobjedu, ukupno treću ove sezone. Ovoga puta još sigurniju i ubjedljiviju.

KK Guber Srebrenica – KK Lavovi Brčko 19:35 (07:12, 05:08, 02:03, 5:12)

Najefikasniji i na ovom meču bio je kapiten Šešlija sa 10 postignutih poena, dok su Milenko Vojnović i Dušan Ristanić ostvarili učinak od po 5 postignutih poena. Veliki doprinos ovoj pobjedi dali su svi dječaci koji su bili u sastavu ekipe.

BRAVO LAVOVI!

U narednom, devetom kolu, naši Lavovi biće domaćini odgovarajućim selekcijama KK Radnik iz Bijeljine. Ove utakmice su na rasporedu u nedelju, 10. decembra u sali Prve osnovne škole Ilićka sa početkom u 10:00 časova.