DVIJE USPJEŠNE GODINE SU ZA NAMA!

Dragi naši prijatelji, košarkaši, košarkašice, poštovani ljubitelji košarke i sporta uopšte, na današnji dan prije dvije godine u sali Druge osnovne škole Brčko održan je naš prvi trening na kome je bilo prisutno 77 djevojčica i dječaka do 15 godina. Sve do decembra 2014. svoje aktivnosti smo obavljali pod nazivom Škola košarke „Sportrek“ Brčko nakon čega smo promjenili naziv u Košarkaški klub „Lavovi“ Brčko.

drugi-rodjendan-2

Od samog početka naš primarni cilj je da svojim djelovanjem doprinosimo razvoju, afirmaciji, promociji i omasovljenju košarke na području Brčko distrikta BiH. Takođe, želimo da promovišemo obrazovnu i vaspitnu funkciju sporta, fair-play-a, razumijevanje, toleranciju i odgovornost kroz bavljenje košarkom i sportom uopšte.

Prvu zvaničnu utakmicu za naš klub odigrala je pionirska selekcija 03.05.2015. godine u Bijeljini u okviru pionirske lige Područnog košarkaškog odbora Bijeljina protiv ekipe KK “Fenix Basket”. Na toj utakmici za naš klub nastupili su: Sanjin Sejdin, Vuk Jovanović, Andrej Tomić, Mitar Mihajlović, Adnan Karamujić, David Cetić, Stefan Krstić, Nihad Muharemović, Nenad Spasojević, Siniša Ješić, Petar Stevanović, Mihajlo Lakić i Mihajlo Samac. Trener: Aleksandar Bližnjaković. Strelac prvog koša na zvaničnim utakmicama za naš klub bio je Adnan Karamujić.

Može se konstatovati da smo najmasovniji omladinski sportski kolektiv (minibasket, pioniri, kadeti i juniori) na području Brčko distrikta BiH, što predstavlja bazu za stvaranje budućih vrhunskih košarkaša.

Sve aktivnosti koje sprovodimo imaju za cilj da se kroz košarku kod polaznika naše škole razvije upornost, disciplina, odgovornost, timski duh, kreativnost i pozitivno razmišljanje. Tako direktno utičemo na ranu socijalizaciju djece, uklanjajući mogućnosti društvenog neprihvaćanja. Razvojem osobnosti i odgovornosti direktno se utiče na odbijanje devijantnog ponašanja u savremenom društvu (droge, alkohola i sl.).

Mlađe uzrasne selekcije Košarkaškog kluba „Lavovi“ Brčko takmiče se u ligaškim takmičenjima Područnog košarkaškog odbora Bijeljina u sklopu Košarkaškog saveza Republike Srpske i Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine.

Pored kontinuiranog kvaliteta u radu i postizanju vrhunskih rezultata sa mlađim uzrasnim kategorijama, jedan od osnovnih ciljeva u narednom periodu jeste i formiranje seniorske selekcije KK „Lavovi“ Brčko.

Na svečanoj manifestaciji Izbora najuspješnijih sportista i sportskih kolektiva Brčko distrikta BiH za 2015. godinu u organizaciji Odjljenja za privredni razvoj, sport i kulturu Vlade Brčko distrikta BiH KK „Lavovi“ Brčko proglašen je za NAJUSPJEŠNIJI OMLADINSKI SPORTSKI POGON BRČKO DISTRIKTA BIH 2015.

Hvala svima koji su na bilo koji način dali svoj doprinos da prethodne dvije godine bude izuzetno uspješne i dobra osnova za vrhunske rezultate u narednom periodu.