POBJEDA KADETA I PORAZ PIONIRA PROTIV BOKSITA

Danas su u sali Druge osnovne škole Brčko, naša pionirska i kadetska selekcija igrale prvenstvene utakmice IV kola lige PKO, dok su pionirke odigrale prijateljsku utakmicu protiv svojih vršnjaka iz ekipe KK Boksit iz Milića.

Prve na teren su izašle naše pionirke protiv jako kvalitetne ekipe Boksita generacija 2002. koja važi za jednu od najkvalitetnijih ekipa na ovim prostorima u tom godištu i koja gaji najviše rezultatske ambicije u narednoj takmičarskoj sezoni. Rezultat utakmice nije bio u prvom planu, ali je ova utakmica poslužila kao idealna prilika za dodatno uigravanje naših pionirke pred gostovanje u Loparama narednog vikenda u okviru V kola lige PKO.

pobjeda-kadeta-poraz-pionira-protiv-boksita-1

pobjeda-kadeta-poraz-pionira-protiv-boksita-2

Pioniri su i u trećoj utakmici ove sezone doživjeli i treći poraz ovaj put rezultatom 38:17. Nakon ravnopravne igre u prve dvije četvrtine i solidnog otpora  tokom većeg dijela treće četvrtine dok smo još uvijek bili u rezultatskom priključku, trojka Stojšića iz Boksita uz zvuk sirene po prvi put na utakmici odvela je gostujuću ekipu na dvocifrenu raziliku, koju su u četvrtoj četvrtini konstantno uvećavali. Sasvim zaslužena pobjeda gostiju, uz napomenu da smo ovu utakmicu igrali bez kapitena Vuka Jovanovića.

U okviru petog kola pionirska selekcija narednog vikenda igra u Loparama protiv istoimene ekipe, koja je do sada odigrala samo jednu utakmicu i to u okviru III kola protiv ekipe Boksita u Milićima i poražena je rezultatom 77:15. Sutra ih u okviru IV kola očekuje utakica protiv Drine u Zvorniku. Rezultat te utakmice objavićemo po njenom završetku.

pobjeda-kadeta-poraz-pionira-protiv-boksita-3

U trećoj utakmici dana kadetska selekcija ostvarila je pobjedu, a s obzirom da je ovo prva sezona u kojoj se takmiči naša kadetska selekcija, ovo je ujedno u prva pobjeda u zvaničnim utakmicama za naš klub.

LAVOVI – Boksit 51:41 (06:11, 18:10, 14:08, 13:12)

Nakon startne prednosti 06:02 naša ekipa do kraja prve četvrtine nije uspjela da nađe pravo rješenje za čvrstu odbranu gostiju koji su pametnog igrom u napadu i sigurnom realizacijom slobodnih bacanja prvu četvrtinu rješili u svoju korist. Na startu druge četvrtine viđena je slična igra kao u prvoj četvrtini kada su gosti imali i maksimalno rezultatsku prednost od plus osam (19:11). Drugi dio druge četvrtine je nešto o čemu će se još pričati. Kontrola skoka u odbrani i napadu, visoka realizacija šuta iz igre uz jednu pogođenu trojku za seriju Lavova od 13:0 koju su gosti prekinuli realizacijom dva slobodna bacanja za rezultat na poluvremenu 24:21 za Lavove.

Treća četvrtina donijela je nastavak sigurne igre u odbrani i sigurnu realizaciju u napadu za uvećanje prednosti do maksimalnih plus 11 pred kraj treće četvrtine (36:25). Do kraja utakmice viđena je ravnopravna borba u kojoj su gosti uspjeli uz pogođena dva šuta van linije 6,75 da priđu na minus 5 ali više od toga nisu mogli. Konačan rezultat 51:41. BRAVO LAVOVI!!!

pobjeda-kadeta-poraz-pionira-protiv-boksita-5

U srijedu 08. juna, naši kadeti igraju zaostalu utakmicu III kola protiv ekipe Olimp u Šekovićima.  Ekipa Olimpa do sada je odigrala dvije utakmice, i to u okviru I kola protiv ekipe Boksita u Šekovićima koja je završena rezultatom 85:61 u korist Olimpa i  u okviru IV kola protiv ekipe “10. avgust” u Vlasenici i poražena je rezultatom 78:53.