LJUDSKI I KAPITENSKI!

U utorak, 30.08.2016. u sali Druge osnovne škole Brčko više nego uspješno realizovali smo prvi po redu turnir pod nazivom MINI BASKET KUP BRČKO 2016 za dječake rođene 2005. godine i mlađe, na kome je naša ekipa osvojila prvo mjesto sa 4 ostvarene pobjede iz isto toliko susreta. Mnoštvo osmjeha, radosti i sreće na licima naših dječaka kao i njihovog trenera zbog tih medalja i pehara u rukama.

Nakon toga jedan dan odmora i nastavak treninga i pripreme za neke nove izazove za naše mini basketaše već početkom oktobra ali o tome nekom drugom prilikom.

Ono što se desilo na treningu 02.09.2016. odnosno u svlačionici prije samog treninga je nešto što će ostati dugo upamćeno i prepričavano. Naime, kapiten naše mini basket i pionirske selekcije Vuk Jovanović poklonio je svoju zlatnu medalju sa turnira MINI BASKET KUP BRČKO 2016 svom saigraču i standardnom članu mini basket i pionirske selekcija našeg kluba Nikolaju Cetiću, koji zbog povrede ruke i dvomjesečne pauze nije bio u mogućnosti da nastupi na ovom turniru.   

14156547_341630059514353_750365222_n(1)

Potez koji je oduševio sve u klubu i nikoga nije ostavio ravnodušnim i samo je jedan od pokazatelja kakvo drugarstvo i prijateljstvo vlada među ovim malim dječacima i u kakve ljude i sportiste izrastaju. Pokazao je naš mali kapiten da ima nešto vrijednije od medalje, a to je drugarstvo i prijateljstvo.

Isto ono drugarstvo i prijateljstvo sa velikom dozom požrtvovanja i borbenosti uz koje su pobjeđene možda i neke kvalitetnije ekipe na turniru kojima je to nedostajalo.

Na samom kraju, ne preostaje nam ništa drugo osim da kažemo da smo PONOSNI i na Vuka i na Nikolaja i na sve naše Lavove i Lavice.

BRAVO VUČE!

PRIJE SVEGA LJUDSKI, A ONDA I KAPITENSKI POTEZ!