LAVOVI POBJEDNICI MINI BASKET KUPA BRČKO 2016

Danas je u okviru kulturno – sportske manifestacije “Brčansko ljeto – Savski cvijet 2016” koju organizuje Vlada Brčko distrikta BiH, u sali Druge osnovne škole naš klub organizovao košarkaški turnir pod nazivom “MINI BASKET KUP BRČKO 2016” za dječake rođene 2005. god. i mlađe.

Pored naše ekipe na turniru su učestvovale i sledeće ekipe: KK “Lider” Gradiška, KK “Fenix Basket” Bijeljina, KK “Modriča” Modriča i KK “Zvornik Basket” Zvornik.

mini-basket-kup-brcko-2016-2

Nakon odustajanja od učešća ekipe KK “Vukovi” iz Zenice turnir se igrao po bod sistemu, pri čemu su sve ekipe odigrale po četiri utakmice. Ukupno je odigrano deset utakmica koje su nam pružile mnoštvo zadovoljstva, kvalitetnih poteza, akcija i svega onoga što košarku čini magičnom igrom pod obručima.

U prvoj utakmici Lavovi su pobjedili izuzetno kvalitetnu ekipu Modriče i to nakon produžetka 22:20 (20:20). Nakon toga pobjeđena je ekipa Lider iz Gradiške rezultatom 19:12. U trećoj utakmici pobjeđena je ekipa Zvornik Basket iz Zvornika rezultatom 36:20, a na samom kraju Lavovi su bili bolji i od ekipe Fenix Basket iz Bijeljine rezultatom 31:12.

Za našu ekipu nastupili su: Vuk Jovanović, Petar Stevanović, Milica Đokić, Edhem Demirović, Edah Demirović, Filip Petrović, Sergej Subotić, Jovan Tomić, Rastko Benović, Bojan Topalović, Arijan Maskaljević, Damjan Marić i Marko Šešlija. Trener: Aleksandar Bližnjaković.

SVE ČESTITKE SVIM NAŠIM LAVOVIMA I JEDNOJ LAVICI NA ODLIČNOJ IGRI, ZALAGANJU, POŽRTVOVANJU I OSTVARENOM REZULTATU. BRAVO LAVOVI!!! ČESTITAMO!!!

mini-basket-kup-brcko-2016-3

Za najboljeg igrača turnira proglašen je kapiten Lavova Vuk Jovanović, dok je najbolji strijelac turnira Jovan Jovanović iz ekipa KK “Modriča” sa ukupno 73 postignuta poena na 4 utakmice.

mini-basket-kup-brcko-2016-4

 

Konačan poredak ekipa:

  1. KK “Lavovi” Brčko
  2. KK “Modriča” Modriča
  3. KK “Zvornik Basket” Zvornik
  4. KK “Lider” Gradiška
  5. KK “Fenix Basket” Bijeljina

Na samom kraju veliku zahvalnost dugujemo Vladi Brčko distrikta BiH kao generalnom pokrovitelju turnira i Odjeljenju za privredni razvoj, sport i kulturu bez čije pomoći turnir ne bi bilo moguće realizovati. Zahvalnost dugujemo i našim prijateljima iz Fitnes centra Boomerang Brčko i Caffe bara Italia.
Zahvaljujemo se i svim ekipa koje se odazvale pozivu i svojim učešćem dali ogroman doprinos uspješnoj realizaciji turnira.