POBJEDA PIONIRA, PORAZ KADETA

U nedelju, 13. novembra 2016. u okviru XI kola PKO lige naša pionirska i kadetska selekcija ugostile su svoje vršnjake iz OKK “Rudar 2015” iz Ugljevika. Ostvaren je polovičan učinak, pobjeda pionira i poraz kadeta.

Nakon pobjede u prošlom kolu u Bijeljini pioniri su uspjeli da vežu drugi trijumf i osvoje nova dva boda i samim tim poboljšaju plasman na tabeli. Nakon ovog kola naši pioniri imaju skor od tri pobjede i četiri poraza i sa 10 osvojenih bodova zauzimaju mjesto u gornjem dijelu tabele. Može se slobodno reći da je dilema oko pobjednika u ovom meču rješena na samom startu utakmice kada naša ekipa pravi seriju od 12:0, a dvocifrenu prednost naši igrači su održavali tokom čitave utakmice za konačnih 33:23 po četvrtinama 12:02, 03:04, 06:04 i 12:13. Odlična igra u odbrani i sigurna realizacija u napadu uz dobru igru kompletne ekipe. Posebno raduje dobra igra članova predpionirske selekcije koji su u ovom meču bili priključeni pionirskoj selekciji i dali ogroman doprinos u još jednoj pobjedi.

BRAVO LAVOVI!

Kadetska selekcija je doživjela još jedan poraz ovoga puta na domaćem terenu od ekipe Rudara rezultatom 44:37 po četvrtinama 07:08, 08:11, 13:12 i 09:13. Od početka utakmice gledali smo borbu dvije podjednako kvalitetne ekipe koje su se tokom prve tri četvrtine smjenjivale u vodstvu. Neshvatljiv pad u igri tokom četvrte četvrtine pogotovo u odbrani, doveo je do toga da gosti imaju i maksimalnih plus osam, a tu prednost su uspjeli da održe do kraja utakmice i sasvim zasluženo osvoje nova dva boda.

Ovo je bilo posljednje kolo prvog dijela PKO lige, a u narednom kolu očekuju nas pionirska i kadetska utakmica na domaćem terenu protiv ekipe Fenix Basket iz Bijeljine.