KOŠARKA ZA PRIJATELJSTVO

Drugu godinu za redom naš klub uz pomoć Vlade Brčko distrikta BiH organizuje košarkaški turnir za predpionire pod nazivom “Košarka za prijateljstvo”. Za razliku od prethodne godine kada je turnir bio održan u sali Druge osnovne škole uz učešče četiri ekipe iz Bosne i Hercegovine, ove godine turnir se održava u dvorani Tehničke škole uz učešće šest ekipa iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske.

Pored naših dječaka publika će imati priliku da uživa u majstorijama košarkaša Crvene zvezde iz Beograda, Slobode iz Tuzle, Fenix Basketa iz Bijeljine, Bosne iz Kalesije i Nove Gradiške iz Nove Gradiške.

kosarka-za-prijateljstvo-2

Ekipe su svrstane u dvije grupe. Grupu A čine: Lavovi, Nova Gradiška i Fenix Basket dok su u grupi B: Crvena zvezda, Sloboda i Bosna. 

kosarka-za-prijateljstvo-3Ekipe po grupama igraju ligaški sistem svako sa svakim, a nakon toga slijede utakmice za plasman. Trećeplasirane ekipe iz grupa igraju utakmicu za peto mjesto, drugoplasirane ekipe igraju meč za treće mjesto, dok će prvoplasirane ekipe iz gupe A i grupe B odigrati finalni meč.

Početak turnira zakazan je za 10:00 časova utakmicom u kojoj se sastaju tuzlanska Sloboda i Bosna iz Kalesije dok je finalni meč na pogramu od 20:00 časova. Svečano otvaranje turnira je u 14:00 časova, a turnir će otvoriti gradonačelnik Brčko distrikta BiH gospodin Siniša Milić.

Tri najuspješnije ekipe dobiće diplome, medalje i pehar, dok ostale ekipe dobijaju diplome za plasman. Pored toga predviđene su i pojedinačne nagrade i to: za najboljeg strijelca turnira i najkorisnijeg igrača turnira (MVP).

Za ekipu Lavova na ovom turniru nastupiće: Vuk Jovanović, Nikolaj Cetić, Petar Stevanović, Sergej Subotić, Jovan Tomić, Marko Šešlija, Nikola Lajić, Edah Demirović, Edhem Demirović, Arijan Maskaljević, Milica Đokić, Rastko Benović i David Stević. Ekipu sa klupe predvodi trener Aleksandar Bližnjaković.

kosarka-za-prijateljstvo-4

Turnir “Košarka za prijateljstvo” predstavlja završni čin društveno odgovornog projekta istog imena koji naš klub realizuje pod pokroviteljstvom Vlade Brčko distrikta BiH, a koji podrazumjeva promociju osnovnih načela košarke među mladima, kao što su poštovanje za druge kulture i nacionalnosti, jednakost i zdrav život kroz ljubav prema sportu. Košarka za prijateljstvo uči djecu da prevaziđu nacionalne i rasne razlike, uči ih i o zdravom načinu života, timskom radu, pobjedama i porazima. Realizacijom ovog projekta želimo djeci od najranijeg doba pružiti priliku da se na organizovan način bave sportom, prije svega košarkom i da se na taj način dokazuju i u ovoj oblasti društvenog života. Želimo djeci omogućiti pravo na igru, zabavu, druženje i sticanje novih prijateljstava.

Subota je dan za košarku! Dođite i uživajte u košarkaškim majstorijama dječaka koji predstavljaju budućnost ne samo klubova učesnika nego i reprezentativnih selekcija iz regiona.

Kao uvertita turniru predpionirksa selekcija Lavova odigraće dvije prijateljske utakmice. U četvrtak, 01.12.2016. od 19:30 časova gostujemo u Bijeljini ekipi Fenix Basketa, dok u petak, 02.12.2016. u Brčkom u sali Druge osnovne škole od 20:00 časova dočekujemo beogradsku Crvenu zvezdu. Ulaz i na ovu utakmicu je basplatan. 

Raspored i satnica turnira:

10:00h Sloboda – Bosna

11:00h Fenix Basket – Nova Gradiška

12:00h Crvena zvezda – Bosna

13:00h Lavovi – Nova Gradiška

14:00h SVEČANO OTVARANJE TURNIRA

14:30h Crvena zvezda – Sloboda

15:30h Lavovi – Fenix Basket

18:00h Utakmica za pet mjesto

19:00h Utakmica za treće mjesto

20:00h FINALE

21:00h DODJELA NAGRADA I PRIZNANJA

Ulaz na sve utakmice je slobodan!

OČEKUJEMO VAS!

DOBRO DOŠLI!