PRIJEM KOD GRADONAČELNIKA

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH ugostio je  tim Košarkaškog kluba “Lavovi” Brčko i Košarkaškog kluba “Crvena zvezda” Beograd povodom drugog turnira za predpionire koji se održava u Brčkom 03. decembra pod nazivom “Košarka za prijateljstvo”.

Ovaj košarkaški turnir za predpionire naš klub organizuje drugu godinu za redom uz pomoć Vlade Brčko distrikta BiH.

“Uvijek mi je zadovoljstvo kada smo u prilici da organizujemo neko sportsko druženje, posebno što se ovde radi o najmlađim kategorijama košarkaških klubova iz naše zemlje i nama susjednih zemalja.

Na taj način Brčko ima privilegiju da okuplja i na neki način razvija prijateljstvo među mladim sportsitima”, rekao je gradonačelnik Siniša Milić prilikom prijema.

Boško Vukadinović, predsjednik KK “Lavovi” zahvalio se gradonačelniku na prijemu kao i Vladi Brčko distrikta BiH na podršci, bez čije bi pomoći, kaže, ovaj turnir teško bilo organizovati.

Ove godine turnir se održava u dvorani Tehničke škole uz učešće šest ekipa iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske. Ekipe su podijeljene u dvije grupe po tri tima. U grupi A su: KK “Lavovi” Brčko, KK “Nova Gradiška” Nova Gradiška i KK “Fenix Basket” Bijeljina. U grupi B su: KK “Crvena zvezda” Beograd, OKK “Sloboda” Tuzla i KK “Bosna” Kalesija.

Trener KK “Crvena zvezda” Aleksandar Čolović ističe da mu je na ovom turniru najbitnije druženje mladih košarkaša i pozitivna iskustva koja će sportisti ponijeti sa sobom nakon ovog turnira, a da je rezultata tek na drugom mjestu.

Večeras od 20:00 časova u sali Druge osnovne škole održaće se prijateljska utakmica između KK “Lavovi” i KK “Crvena zvezda” kao uvertira u turnir koji se održava u subotu.