GBT LIGA MALI POBJEDNICI

U utorak, 07. marta u Zvorniku je održan sastanak predstavnika klubova povodom početka Mini basket lige “MALI POBJEDNICI”.

Na osnovu dogovora o generalnom sponzorstvu sa firmom Grafo Balkan (GBT) iz Banja Luke, liga će se zvanično zvati “GBT LIGA MALI POBJEDNICI”.

Klubovi učesnici su: KK Lavovi Brčko, KK Fenix Basket Bijeljina, KK Zvornik Basket Zvornik, KK Bratunac, OKK Rudar 2015 Ugljevik i KK Bosna Kalesija.

Liga će se igrati po turnirskom sistemu, a pravo nastupa imaju dječaci i djevojčice rođeni 2005. godine i  mlađi.

Biće odigrano ukupno 6 turnira, a svaki od klubova učesnika biće domaćin po jednog turnira. Početak lige zakazan je za 25/26. mart 2017. kada će ekipa Bosne iz Kalesije biti domaćin.

Domaćin drugog turnira su Lavovi u Brčkom i to 8/9. aprila 2017. Nakon toga slijede turniri u Ugljeviku (22/23. aprila), Bratuncu (06/07. maja), Bijeljini (20/21 maja) i na kraju u Zvorniku (03/04. juna).

Na svakom turniru biće odigrano po šest utakmica (2 kola), a svaka od ekipa igraće po dvije utakmice na jednom turniru. Ukupno 36 utakmica tokom trajanja Lige i po 12 utakmica za svaku ekipu. Utakmica traje dva puta po 15 minuta, a svaka ekipa ima pravo na po jedan time-out u svakom poluvremenu.

Za komesara Lige imenovana je Jelena Gajić iz Zvornika.

Raspored utakmica 1. i 2. kola koja se igraju u okviru prvog turnira u Kalesiji:

  • KK Fenix Basket – KK Zvornik Basket
  • OKK Rudar 2015 – KK Lavovi
  • KK Bratunac – KK Bosna
  • KK Zvornik Basket – KK Bosna
  • KK Lavovi – KK Bratunac
  • KK Fenix Basket – OKK Rudar 2015