Košarkaški savez Republike Srpske

POČETAK PKO LIGE ZA MLAĐE KATEGORIJE

11. maja u Bijeljini održan je sastanak rukovodstva Područnog košarkaškog odbora Bijeljina i predstavnika klubova, a povodom početka Lige za mlađe kategorije PKO Bijeljina, odlučeno je da Liga startuje 20/21.05.2017. god.

Od ove sezone Liga je podijeljena u dvije grupe, i to:

  • SJEVER (igraju klubovi iz Brčkog, Bijeljine, Ugljevika i Lopara) i
  • JUG (igraju klubovi iz Zvornika, Vlasenice, Milića, Bratunca i Šekovića).

Po tri prvoplasirane ekipe u svakoj kategoriji (pioniri, kadeti, juniori, pionirke, kadetkinje i juniorke) iz grupe Sjever i grupe Jug plasiraće se u play-off u kome učestvuje šest klubova od kojih dva prvoplasirana u svakoj kategoriji stiče pravo nastupa na polufinalnom turniru Prvenstva Republike Srpske. Dvije prvoplasirane ekipe sa polufinalnog turnira ostvaruju pravo nastupa na finalnom turniru Prvenstva Republike Srpske. Tri prvoplasirane ekipe sa finalnog turnira Prvenstva Republike Srpske ostvaruju pravo nastupa u Ligi mladih BiH.

Ekipe iz grupe Sjever i grupe Jug, koje ne steknu pravo nastupa u play-off-u igraće play-out.

Ove godine pravo nastupa imaju:

  • Pioniri/pionirke 2004/05. godište.
  • Kadeti/kadetkinje 2002/03. godište.
  • Juniori/juniorke 2000/01. godište.

Prvi dio PKO lige završava se 17/18. juna 2017. godine, a nastavak je planiran za 2/3. septembar 2017. Posljednje kolo biće odigrano 23/24. decembra 2017.

Ove godine iz PKO Bijeljina u Ligi mladih nastupaju KK „Budućnost“ Bijeljina u pionirskoj i kadetskoj konkurenciji i KK „Zvornik basket“ Zvornik u juniorskoj konkurenciji. Liga mladih BiH završava 25.06.2017.  god. i ova dva kluba će zbog obaveza u Ligi mladih BiH svoje utakmice u okviru PKO lige odigrati naknadno, tj. nakon završetka Lige mladih BiH.

Raspored utakmica donosimo uskoro.