POBJEDA KADETA I PORAZ PIONIRA PROTIV RUDARA

Danas je utakmicama prvog kola počela nova sezona Lige za mlađe kategorije Područnog košarkaškog odbora Bijeljina KSRS grupa “Sjever”.

Lavovi su u sali Druge osnovne škole ugostili pionirsku i kadetsku selekciju OKK “Rudar 2015” iz Ugljevika.

U prvoj utakmici dana pionirska selekcija je poražena u veoma neizvjesnoj završnici. Tokom čitavog meča ekipe su se smjenjivale u vodstvu ali više sportske sreće i koncentracije u samom finišu meča imali su gosti iz Ugljevika za konačnih LAVOVI – RUDAR 30:31 po četvrtinama (06:09, 04:04, 16:10, 04:08).

Za Lavove u ovom meču nastupili su: Vuk Jovanović 11, Milica Đokić 7, Sergej Subotić 4, Nikolaj Cetić 6, Danijel Nedić, Bojan Karać 2, Mihajlo Blažanović, Stefan Vujić, Petar Stevanović, Luka Dragić, David Mićanović, Marko Šešlija i Jovan Tomić. Trener: Aleksandar Bližnjaković.

Kadetska selekcija je odigrala je jako kvalitetnu utakmicu protiv veoma dobre ekipe Rudara.

Naši momci su od samog početka bili u konstantnoj prednosti tokom čitavog meča. Prije svega dobra odbrana, raznovrsna rješenja u napadu rezultirali su i najveću prednost tokom treće četvrtine koja je iznosila plus 19 (38:19). Međutim uslijedio je neshatljiv pad u igri krajem treće i tokom čitave četvrte četvrtine u kojoj smo postigl samo 2 poena, ali rezultatska prednost stečena tokom prvog poluvremena i većeg dijela treće četvrtine bila je dovoljna da Lavovi utakmicu riješe u svoju korist rezultatom 42:40 po četvrtinama (13:09, 15:10, 12:11, 02:10).

Za Lavove u ovom meču nastupili su: Sanjin Sejdin 16, Adnan Karamujić 2, Marko Stojanović 10, Nihad Muharemović, Mitar Mihajlović, Siniša Ješić, Nenad Spasojević, David Cetić, Miloš Miluša, Aleksa Ivanović 6, Svetozar Zarić 8 i Mihajlo Lakić. Trener: Aleksandar Bližnjaković.

Čestitke kadetima na pobjedi, prikazanoj igri i borbenosti. Takođe, čestitke i za naše pionire, prije svega na požrtvovanosti, borbenosti i želji za pobjedom. Danas nije bio njohov dan ali već u narednoj utakmici idemo na pobjedu! BRAVO LAVOVI! ČESTITKE!

U narednom kolo pioniri, kadeti i juniori gostuju u Bijeljini ekipi Budućnosti. Tačan termin odigravanja tih utakmica objavićemo uskoro, jer kao što je poznato pionirska i kadetska selekcija Budućnosti ima obaveze i u Ligi mladih BiH.