BILTEN PRVOG KOLA PKO LIGE

Proteklog vikenda utakmicama prvog kola startovala je Liga za mlađe kategorije Područnog košarkaškog odbora Bijeljina KSRS.

Kao što je poznato, od ove godine Liga je podijeljena u dvije grupe, i to: grupa “Sjever” u kojoj se takmiče klubovi iz Brčkog, Bijeljine, Lopara i Ugljevika i grupa “Jug” u kojoj se takmiče klubovi iz Zvornika, Vlasenice, Šekovića, Bratunca i Milića.

U okviru grupe “Sjever” u subotu su u Brčkom u okviru prvog kola snage odmjerile pionirske i kadetske selekcije LAVOVA i Rudara 2015 iz Ugljevika. Pioniri Rudara su bili uspješniji rezultatom 31:30, dok su kadeti Lavova upisali prvu pobjedu rezultatom 42:40.

Utakmice u pionirskoj, kadetskoj i juniorskoj konkurenciji između Fenix Basketa i Budućnosti nisu odigrane zbog obaveza pionira i kadeta Budućnosti u Ligi mladih BiH i one će biti odigrane naknadno.

Ekipa Bijeljina plus u ovom kolu je bila slobodna pošto je KK Partizan BN (muška pionirksa selekcija) odustao od takmičenja ove sezone, a njihovo mjesto kao šesti klub zauzela je ekipa KK “Lopare” (takmiče se sa ženskom kadetskom selekcijom).

U okviru grupe “Jug” u Vlasenici su snage odmjerile pionirske, kadetske i juniorske selekcije domaćeg “10 avgusta” i Bratunca. U sve tri kategorije domaćini su ostvarili ubjedljive pobjede. Pioniri su slavili rezultatom 58:24, kadeti 76:45 dok su juniori “10 avgusta” slavili rezultatom 54:33.

U okviru ove grupe, takođe, zbog obaveza u Ligi mladih BiH svoje utakmice nisu odigrale ekipe Zvornik Basket i Drina Zvornik i one će biti naknadno odigrane.

U ovom kolu o okviru grupe “Jug” slobodne su bile ekipe Olimp iz Šekovića (takmiči se sa muškom juniorskom selekcijom) i Boksit iz Milića (takmiči se sa muškom pionirskom i kadetskom selekcijom i ženskom kadetskom selekcijom).

U okviru drugog kola koje na rasporedu narednog vikenda sastaju se:

Grupa “SJEVER”

KK “Budućnost” – KK “LAVOVI” Brčko

KK “Bijeljina plus” – KK “Fenix Basket” Bijeljina

KK “Lopare” – OKK “Rudar 2015” Ugljevik

Grupa “JUG”

KK “Olimp” Šekovići – KK “Bratunac”

KK “Drina” Zvornik – KK “Boksit” Milići

KK “10. avgust” Vlasenica – KK “Zvornik Basket” Zvornik

Rezultate svih utakmica drugog kola potražite na našoj stranici.