BLIŽNJAKOVIĆ PRED ČELINAC

Sutra, u subotu, 07. oktobra u 15:00 časova, pionirska selekcija KK Lavova će u okviru priprema za nastavak sezone u Ligi za mlađe kategorije Područnog košarkaškog odbora Bijeljina u okviru Košarkaškog saveza Republike Srpske odigrati prijateljski meč u Čelincu protiv istoimene ekipe. Trener naše pionirske selekcije Aleksandar Bližnjaković o tom meču rekao je:

  • Očekuje nas utakmica protiv izuzetno kvalitetnog protivnika možda i najkvalitetnijeg sa kojim smo imali priliku do sada da igramo kada je u pitanju pionirska konkurencija. U ovom periodu kada se bliži nastavak takmičenja u Ligi za mlađe kategorije PKO BN KSRS za nas je svaka utakmica od izuzetnog značaja. Činjenica da su odlukom Izvršnog odbora KSRS ove godine zadržana godišta od prošle godine i da će za pionirske selekcije igrati dječaci rođeni 2003. godine i mlađi nama je osnovni cilj ove sezone dodatna afirmacija i uigravanje ekipe za narednu sezonu u kojoj imamo velika očekivanja. To prije svega mislim zbog činjenice da kostur naše pionirske ekipe čine igrači rođeni 2004. i 2005. godine.  

Bližnjaković cijeni i poštuje ekipu Čelinca, jer to je klub koji postiže izuzetne rezultate dugi niz godina sa izuzetno kvalitetnim stručnim kadrom.

  • Ne treba trošiti mnogo riječi o Čelincu. Dugi niz godina ističu se u radu i postignutim rezultatima sa mlađim uzrasnim kategorijama. Činjenica da su prethodne takmičarske sezone u pionirskoj konkurenciji bili šampioni Bosne i Hercegovine i da su u svojim redovima imali MVP igrača prvenstva dovoljno govori sama za sebe. Trener Ćikić sa svojim saradnicima radi vrhunski posao, a na nama je da ozbiljnim pristupom i zalaganjem pokušamo iznenaditi favorizovanog domaćina na njihovom parketu. 

Trener Lavova smatra da igračima neće nedostajati motivacije.

  • Činjenica da igramo protiv aktuelnog šampiona Bosne i Hercegovine predstavlja motiv sam za sebe. Protivnika izuzetno poštujemo i cijenimo, međutim, naš cilj je da kroz pripremne utakmice sa najkvalitetnijim rivalima u Bosni i Hercegovini i regionu vidimo koliko smo napredovali u prethodnom periodu i koliko smo po kvalitetu blizu najboljim ekipama i u svakoj utakmici idemo na pobjedu. Želja nam da u što skorije vrijeme budemo u društvu najboljih ekipa Bosne i Hercegovine u mlađim uzrasnim kategorijama, a utakmice kao što je ova siguran sam da će nam pomoći da ostvarimo naše želje i ciljeve.