NASTAVLJENA SARADNJA SA CRVENOM ZVEZDOM

Gostovanjem u Beogradu muške i ženske pionirske i mini basket selekcije našeg kluba nastavljena je izuzetno uspješna saradnja sa jedinim evroligaškim klubom iz zemalja u regionu beogradskom Crvenom zvezdom. 

U prvoj utakmici dana u dvorani Basket Land naše pionirke su izuzetno dobrom igrom u odbrani, strpljivom i pametnom igrom u napadu ostvarile izuzetno ubjedljivu pobjedu protiv košarkašica Crvene zvezde. Priliku da zaigraju pred beogradskom publikom dobile su sve košarkašice naše ekipe i svaka od njih je dala svoj doprinos da se ostavari izuzetno važna pobjeda za nas iako se radi o prijateljskoj utakmici. Možemo biti prezadovoljni viđenim na terenu i sa sigurnošću reći da će svima nama ove djevojke pobjedama donositi mnogo radosti i zajedničke sreće.

Na kraju: Crvena zvezda – LAVOVI 23:52

BRAVO CURE! BRAVO LAVICE! PONOSNI SMO NA VAS!

Za našu ekipu na ovom meču nastupile su: Milica Đokić, Tamara Šarenac, Adna Okić, Katarina Stanišić, Nikolina Đokić, Nataša Maksimović, Ana Đokić, Sara Đokić, Katarina Pudić, Ana Bjeljac, Mia Cvijanović i Anđela Tomić. Trener: Aleksandar Bližnjaković.

Nakon pionirki na teren su izašli pioniri koji su imali priliku da odigraju utakmicu protiv jedne od najkvalitetnijih ekipa u regionu u generaciji 2004. god. Raspoloženi domaćini tokom čitavog meča su dominirali u svim segmentima košarkaške igre i u takvim okolnostima naši Lavovi više od časnog poraza nisu mogli. Poraz iz koga dosta toga možemo naučiti, a utakmice poput ove protiv najkvalitetnijih ekipa stvaraju pobjednike i sigurni smo da ćemo se u narednom periodu moći ravnopravno suprostaviti ekipama poput Crvene zvezde.

Na kraju: Crvena zvezda – LAVOVI 60:43

Za našu ekipu na ovom meču nastupili su: Vuk Jovanović, Milica Đokić, Nikolaj Cetić, Marko Šešlija, Danijel Nedić, Bojan Karać, Mihajlo Blažanović, Jovan Tomić, David Mićanović, Petar Stevanović, Luka Vuković, Enes Porović, Sergej Subotić i Tamara Šarenac.

Priliku da zaigraju pred beogradskom publikom dobili su i najmlađi Lavovi, mini basket selekcija dječaka i djevojčica.

Borbenost, požrtvovanje, želja za dokazivanjem, radost i osmjesi na licu nakon svakog postignutog koša obilježilo je ovu utakmicu u kojoj su više sreće i koncentracije imali domaći košarkaši. I pored rezultatskom minusa na kraju utakmice svi učesnici su bili pobjednici i sa radošću su napustili parket. Budućnost pripada njima!

Na kraju: Crvena zvezda – LAVOVI 63:42

Za Lavove na ovom meču nastpuli su: Nikola Lajić, Rastko Blažanović, Bojan Topalović, Damjan Marić, Sara Đokić, Gavrilo Jurošević, Miloš Vuković, Slobodan Pištalović, Dušan Jovanović, Darko Arambašić, Dragan Arambašić, Mihajlo Lukić, Mihajlo Gajičić, Arijan Maskaljević, Filip Petrović i Srđan Karać.

Nakon utakmica, djevojčice i dječaci uputili su se u Železnik tačnije “FMP Arenu” gdje su imali priliku da prisustvuju utakmici četvrtog kola ABA lige između Crvene zvezde i podgoričke Budućnosti.

Na kraju veliku zahvalnost dugujemo košarkašicama i košarkašima Crvene zvezde kao i njihovim trenerima na fer i korektoj borbi, upravi KK Crvena zvezda na gostoprimstvu i brizi da se  tokom cjelodnevnog boravka u Beogradu osjećamo kao kod kuće. Uspjeli su i na tome im se iskreno zahvaljujemo, a mi uskoro zakazujemo nova druženja sa našim prijateljima iz Crvene zvezda.

Bogat košarkaški vikend je za nama, vikend u kome smo odigrali pet prijateljskih i jednu prvenstvenu utakmicu. Uskoro slijede novi izazovi kako u okviru PKO lige isto tako i kroz prijateljske utakmice za sve selekcije kluba. Pred nama je izuzetno uzbudljiva košarkaška jesen!