I MI SMO LAVOVI

Zadatak svih nas kao društva jeste da pomažemo onima kojima je pomoć potrebna. Košarkaški klub Lavovi odlučio je da kroz projekat “I MI SMO LAVOVI” pomogne učenicima iz odjeljena sa posebnim potrebama u Trećoj osnovnoj školi Brčko.

U saradnji sa Odjeljenjem za obrazovanje Vlade Brčko distrikta BiH i menadžmentom Treće osnovne škole Brčko KK Lavovi u četvrtak, 26. oktobra u sportskoj sali Treće osnovne škole Brčko započinje projekat “I MI SMO LAVOVI”.

Projekat se realuzuje s ciljem uključivanje osoba koje iz bilo kojeg razloga imaju poteškoća s uključivanjem u društvene tokove, razvijanje njihovog samopouzdanja, motivacije i zdravog načina života. Sve to ćemo realizovati kroz košarkaške treninge, kao i igraonice prilagođene motoričkim sposobnostima osoba sa poteškoćama u razvoju.

Na prvom treningu biće prisutni učenici odjeljenja sa posebnim potrebama pri Trećoj osnovnoj školi Brčko.

Na ovaj način, realizacijom ovog projekta, želimo poslati snažnu poruku svima – “Nikada ne odustajte bez obzira na prepreke i probleme”.    

Našim prijateljima iz odjeljenja OPP-A i OPP-B ovaj projekat će biti od velikog značaja na polju socijalizacije i pomoći će im da shvate koliko je lijepo baviti se sportom, ali i da shvate najvažniju poruku, da i kada padnu mogu da ustanu i nastave dalje. Zato Vas pozivamo da svojim prisustvom na prvom otvorenom treningu u četvrtak, 26. oktobra u 11:00 časova u sali Treće osnovne škole Brčko date podršku našim prijateljima, učenicima odjeljenja sa posebnim potrebama.

I MI SMO LAVOVI!