SREĆA, RADOST, ZADOVOLJSTVO – I MI SMO LAVOVI!

Prvim treningom u sportskoj dvorani Treće osnovne škole Brčko danas je u organizaciji Košarkaškog kluba Lavovi započeo projekat pod nazivom “I MI SMO LAVOVI”. 

Projekat kao osnovni cilj ima uključivanje osoba koje iz bilo kojeg razloga imaju poteškoća s uključivanjem u društvene tokove, razvijanje njihovog samopouzdanja, motivacije i zdravog načina života. Sve to će biti realizovano kroz košarkaške treninge i radionice prilagođene motoričkim sposobnostima osoba sa poteškoćama u razvoju.

Na ovaj način, realizacijom ovog projekta, želimo poslati snažnu poruku svima – “Nikada ne odustajte bez obzira na prepreke i probleme”.    

Na današnjem treningu bili su prisutni učenici iz odjeljenja sa posebnim potrebama pri Trećoj osnovnoj školi Brčko, a pored savladavanja osnovnih elemenata košarkaške igre prilagođenih njihovim motoričkim sposobnostima pod nadzorom trenera Aleksandra Bližnjakovića, naši drugari imali su priliku da se druže i uče od kapitena juniorske selekcija Lavova Filipa Pejičića.

U ime Vlade Brčko distrikta treningu je prisustvovala šefica Pododjeljenja za predškolsko i osnovno obrazovanje Mara Matkić, koja je istakla: “Odjeljenje za obrazovanje dalo je saglasnost na ovu vrlo plemenitu akciju KK “Lavovi”, koji su došli danas da budu sa našim učenicima u posebnim odjeljenjima. To su djeca sa preprekama u učenju i razvoju i ja mislim da će ovo biti za njih veliko veselje, a istovremeno to je jedna od metoda rada sa djecom. KK Lavovi ima u planu jednom sedmično održavati ovakave susrete s njima i mislim da je ovo zaista jedna divna akcija” rekla je Mara Matkić, šefica Pododjeljenja za predškolsko i osnovno obrazovanje.

Predsjednik Lavova Boško Vukadinović uputio je veliku zahvalnost Odjeljenju za obrazovanje kao i menadžmentu Treće osnovne škole Brčko za nesebičnu podršku u realizaciju planiranih aktivnosti i obećao da je ovo samo prvi od treninga ovog tipa i da će ovakve aktivnosti u narednom periodu postati tradicija, a sve u cilju da se djeci sa poteškoćama u razvoju omogući uključivanje u normalne društvene tokove, pomogne u njihovoj socijalizaciji, razvijanju samopouzdanja, motivacije i zdravog načina života.

Na kraju, Košarkaški klub Lavovi Brčko veliku zahvalnosti upućuje:

Odjeljenju za obrazovanje Vlade Brčko distrikta BiH.

Menadžementu Treće osnovne škole Brčko.

Omladinskom centru “Vermont” Brčko.

Veliko HVALA: Mara Matkić, Kojo Simić, Milena Jovanović, Mila Andrijašević, Sanel Bašić, Slobodan Brkić, Damir Radenković.

SVI SMO MI LAVOVI!