PIONIRI I KADETI PORAŽENI OD BOKSITA

U utorak, 07. novembra, odigrane su zaostale utakmice trećeg kola Lige mladih Područnog košarkaškog odbora Bijeljina u okviru Košarkaškog saveza Repbulike Srpske u kojima su pionirska i kadetska selekcija našeg kluba dočekale vršnjake iz Milića.

Pionirska selekcija iako suočena se neigranjem pet standardnih igrača pružila je fantastičan otpor dosta iskusnijoj ekipi Boksita. Utakmica je protekla u borbenoj i požrtvovanoj borbi i jedne i druge ekipe sa rezultatskom neizvjesnošću do samog kraja gdje su gosti iz Milića imali više koncentracije i sportske sreće, iako je naša ekipa imala posljednji napad i priliku da šutom za tri poena objezbjedi produžetak, međutim to se ipak nije desillo.

I pored poraza moramo biti zadovoljni prije svega borbenošću, zalaganjem i željom da se ostavri pozitivan rezultat i pored činjenice da smo igrali oslabljeni i da je naša pionirska ekipa ubjedljivo najmlađa u ligi i čije vrijeme tek dolazi.

Na kraju: LAVOVI – Boksit 47:50 (08:15, 14:10, 09:13, 16:12).

Za LAVOVE na ovom meču nastupili su: Adnan Karamujić 32, Milica Đokić 9, Bojan Karać 3, David Cetić 3, Mihajlo Blažanović, Stefan Vujić, Aleksandar Đukić, Luka Dragić, Jovan Tomić, David Mićanović i Viktor Cvjetinović. Trener: Aleksandar Bližnjaković.

Kao i pionirska, i kadetska selekcija je bila suočena sa neigranjem nekoliko igrača na ovom meču zbog bolesti.

Prva četvrtina je protekla i ravnopravnoj borbi i rezultatskoj klackalici što govori i rezultat na kraju ovog perioda igre (23:23). Tokom prve četvrtine viđena je i najveća rezultatska prednost naše ekipe na ovom meču od šest poena razlike 23:17. Međutim, neigranje nekoliko vrlo bitnih igrača osjetilo se tokom druge četvrtine, a naročito u trećoj i četvrtoj četvrtini kada je bio evidentan problem pogotovo u organizaciji igre naše ekipe što je i rezultiralo konstantnim vodstvom gostiju i na kraju dosta ubjedljiva pobjeda.

Na kraju: LAVOVI – BOKSIT 64:79 (23:23, 12:19, 16:17, 13:20).

Za našu ekipu na ovom meču nastupili su: Nedeljko Trifković 23, Đurađ Kostić 15, Mirnes Halilović 11, Nenad Spasojević, Marko Stojanović 1, Svetozar Zarić, Siniša Ješić 5, Mitar Mihajlović 3, Aleksa Ivanović 4, Mahir Karahmetović 2 i Radenko Cvijetinović. Trener: Aleksandar Bližnjaković.

Čestitke gostima na prikazanoj igri i ostvarenim pobjedama.

Narednog vikenda na rasporedu su utakmice redovnog petog kola u kome pioniri, kadeti i juniori dočekuju vršnjake iz KK “Vlasenica”.