PORAZI PROTIV VLASENICE

U subotu, 11. novembra odigrane su utakmice petog kola Lige mladih Područnog košarkaškog odbora Bijeljina u okviru Košarkaškog saveza Republike Srpske.

Pioniri, kadeti i juniori ugostili su vršnjake iz KK “Vlasenica” iz Vlasenice i doživjeli tri poraza.

Prvu utakmicu dana odigrali su kadeti koji su i na ovom meču kao i u prethodnom protiv Boksita bili oslabljeni neigranjem Sanjina Sejdina prvog pleja ekipe. Nakon poentiranja Zarića na samom početku meča i početne prednosti, naša ekipa je tokom ostatka meča bila u konstantnom zaostatku od desetak poena. Odlična i na ovom meču šuterski jako raspoložena ekipa Vlasenice nije dozvolila iznenađenje i sasvim je opravdala ulogu favorita ne samo na ovom meču nego i za visok plasman na kraju prvenstvu kada je kadetska konkurencija u pitanju.

Na kraju LAVOVI – Vlasenica 66:87 (11:22, 21:27, 16:23, 18:15)

Na ovom meču za Lavove nastupili su: Nedeljko Trifković 13, Siniša Ješić 3, Đurađ Kostić 6, Filip Pejičić 18, Mirnes Halilović 10, Nenad Spasojević 4, Aleksa Ivanović 8, Radenko Cvijetinović, Svetozar Zarić 2 i Enes Jašarević.

Kao i kadeti i pioniri su na ovom meču bili oslabljeni neigranjem dva jako bitna igrača Vuka Jovanovića i Danijela Nedića. Osim rezultatske prednosti na samom početku meča (7:2) prije svega zahvaljujući Adnanu Karamujiću naši mali Lavovi više nisu mogli rezultatski da pariraju gostima u ovom meču. Druga četvrtina bila je presudna kada su gosti čvrstom odbranom i brzim kontrama stekli  nedostižnu prednost za naše Lavove i na poluvrijeme otišli sa dvocifrenom razlikom. Tokom, treće i četvrte četvrtine nedostatak Jovanovića i Nedića ali i šuterski raspoloženi gosti prije svega Pepić rezultiralo je konstantnim uvećanjem vodstva Vlaseničana.

Na kraju LAVOVI – Vlasenica 23:55 (09:07, 04:16, 07:15, 03:17)

Za Lavove nastupili su: Adnan Karamujić 14, David Cetić 2, Nikolaj Cetić, Milica Đokić 2, Marko Šešlija, Bojan Karać, David Mićanović, Luka Dragić, Sergej Subotić 2, Mitar Mihajlović 3, Mihajlo Blažanović, Jovan Tomić.

Posljednji meč dana, juniorska selekcija za koju nastupa većina kadeta odigrala je jako loše. Umor ne smije da bude razlog za nezalaganje tokom većeg dijela meča i početničke greške pojedinih igrača. Od samog starta Vlaseničani su opravdavali ulogu favorita i već na kraju prvog dijela igre imali prednost od devet poena razlike (12:21), da bi na poluvrijeme otišli sa velikih 27 poena prednosti (18:45). Treća i četvrta četvrtina je protekla u rutinskoj igri gostiju, a jedino što su Lavovi uspjeli jeste da tokom posljednjeg perioda smanje ionako ogroman rezultatski zaostatak.

Na kraju: LAVOVI – Vlasenica 41:74 (12:21, 06:24, 13:20, 10:09)

Za Lavove na ovom meču nastupili su: Nedeljko Trifković, Đurađ Kostić 6, Filip Pejičić 14, Predrag Ilić 3, Srđan Krstić 2, Nenad Spasojević 6, Aleksa Ivanović, Mirnes Halilović 8, Enes Jašarević, Radenko Cvijetinović 2, Siniša Ješić i Svetozar Zarić.

Čestitke gostima na prikazanoj igri i zasluženim pobjedama. Želimo im puno sreće i uspjeha u nastavku prvenstva.

Zahvalnost publici koja je i ovog puta došla u velikom broju, a na Lavovima je da im se u narednim utakmicama na domaćem terenu oduže boljom igrom i pobjedama.

U narednom, šestom kolu Lavovi gostuju u Zvorniku ekipi KK “Drina Princip”.