KADETI DRUGI NA TURNIRU “VIŠE OD IGRE”

U nedelju, 03. decembra u organizaciji Košarkaškog kluba “Lavovi” u sportskoj dvorani Tehničke škole u Brčkom održan je kadetski košarkaški turnir pod nazivom “Više od igre”.

Pored naše kadetske selekcije na turniru su učestvovali i Košarkaški klub “Lukavac” iz Lukavca, Košarkaški klub “Fenix Basket” iz Bijeljine i Košarkaški klub “Zvornik Basket” iz Zvornika.

U prvoj polufinalnoj utakmici LAVOVI su bili uspješniji od gostiju iz Lukavca u utakmici u kojoj su u jednom momentu imali i najveću rezultatsku prednost u ovom meču od 17 poena razlike. Naši LAVOVI odigrali su odličnu prvu četvrtinu u kojoj su stekli dvocifrenu rezultatsku prednost koju su održavali i tokom druge četvrtine da bi na poluvrijeme otišli sa 11 poena razlike (40:29). Gosti su fantastičnom igrom u trećem periodu došli do potpunog preokreta i na pauzu prije početka četvrte četvrtine otišli sa minimalnom prednošću (52:53). Četvrta četvrtina je protekla u velikoj borbi i požrtvovanju i jedne i druge ekipe, međutim naši momci su u najvažnijim momentima odigrali pametno i smireno i došli do sasvim zaslužene pobjede koja im je omogućila nastup u finalnom meču protiv pobjednika drugog polufinala između Fenix Basketa i Zvornik Basketa.

Na kraju: LAVOVI – Lukavac 68:65  (23:12, 17:17, 12:24, 16:12).

U drugom polufinalu ekipa Zvornik Basketa je sasvim zasluženo upisala pobjedu u utakmicu u kojoj je od samog starta bila u konstantnoj prednosti. Sve što je Fenix uspjevao da uradi jeste da u par navrata razliku smanji na jednocifren rezultatski zaostatak ali više od toga nije mogao. Nakon sasvim zaslužene pobjede zvorničani su iščekivali finalni meč, dok je Fenix očekivala utakmica za treće mjesto protiv Lukavca.

Na kraju: Fenix Basket – Zvornik Basket 53:64 (06:17, 17:18, 14:12, 16:17).

Kao što su tokom polufinalnog meča bili u konstantnom zaostatku isto tako su u utakmici za treće mjesto košarkaši Fenix Basketa bili u konstantnom vodstvu. Prva četvrtina je završena sa prednošću od 4 poena za goste iz Bijeljine da bi do kraja meča ta prednost u većem dijelu bila dvocifrena prije svega zahvaljujući preciznim šutevima van linije za tri poena (8 trica).

Na kraju: Lukavac – Fenix Basket 69:80 (16:20, 13:21, 20:25, 20:14).

Finalni meče između naših LAVOVA i gostiju iz Zvornika počeo je startnom serijom zvorničana od 11:0. Nakon time-out-a koji je tražio naš trener Bližnjaković Lavovi uspjevaju da smanje razliku na samo dva poena razlike ali gosti ipak na pauzu između prve dvije četvrtine odlaze sa 7 poena prednosti (14:21). Druga četvrtina protekla je u boljoj igri Lavova, međutim i košarkaši Zvornik Basket nisu željeli tako lako da ispuste rezultatsku prednost. Drugu četvrtinu naši momci su dobili sa 4 poena razlike (17:13) i na poluvrijeme se otišlo sa prednošću zvorničana od 3 poena razlike (31:34). Treća četvrtina izuzetno borbena sa malo postignutih poena i jedne i druge ekipe (11:10). U četvrtoj četvrtini viđena je dobra i borbena igra i jedne i druge ekipe. Naši Lavovi uspjeli su u jednom momentu i da izjednače rezultat ali do potpunog preokreta nisu mogli. Ima li su naši momci i šut za produžetak ali nažalost nisu uspjeli da poentiraju i Zvornik Basket je slavio zasluženu pobjedu.

Na kraju: LAVOVI – Zvornik Basket 57:60 (14:21, 17:13, 11:10, 15:16).

Za LAVOVE na ovom turniru nastupili su: Đurađ Kostić, Nedeljko Trifković, Sanjin Sejdin, Mirnes Halilović, Nenad Spasojević, Svetozar Zarić, Siniša Ješić, Nikola Lazić, Mitar Mihajlović, Banjamin Smajić, Nemanja Tanasić i Aleksa Ivanović. Trener: Aleksandar Bližnjaković.

KONAČAN PLASMAN:

  1. KK “Zvornik Basket” Zvornik
  2. KK “LAVOVI” BRČKO
  3. KK “Fenix Basket” Bijeljina
  4. KK “Lukavac” Lukavac

Čestitke svim ekipa na ostvarenim rezultatima, kao i na fer i korektnoj borbi.