BESPLATNA ŠKOLA KOŠARKE

Nakon uspješne realizacije prvog dijela projekta, Košarkaški klub Lavovi Brčko nastavlja sa realizacijom projekta ” Košarka za prijateljstvo” koji podrazumjeva besplatnu školu košarke za sve dječake i djevojčice ljubitelje magične igre pod obručima.

Od subote, 10. februara, počinje drugi dio projekta besplatne škole košarke pod nazivom “Košarka za prijateljstvo”.

Besplatna škola košarke “Košarka za prijateljstvo” trajaće do 28. februara 2018. a treninzi će se održavati dva puta sedmično i to: četvrtkom od 18:30h i subotom od 11:30h u sportskoj sali Druge osnovne škole u naselju Grčica.

Treninge vode mladi treneri sa dugogodišnjim iskustvom u radu sa mlađim kategorijama što svakako daje garanciju svim roditeljima da će njihovoj djeci uz adekvatan vaspitno-pedagoški pristup i primjenu trenažne tehnologije biti omogućen maksimum zabave, igre i druženja uz aktivnosti usmjerene na razvoj fizičkih, motoričkih i funkcionalnih sposobnosti djece.

Prijavljivanje traje od petka, 9. decembra, a roditelji mogu prijaviti djevojčice i dječake rođene 2007. godine i mlađe bez potrebe za prethodnim košarkaškim znanjem, pozivom na broj telefona: +387 65 753 723 kao i slanjem kontakt podataka na mail: klub@kklavovibrcko.com ili na Facebook stranici: Košarkaški klub “Lavovi” Brčko.

Generalni pokrovitelj projekta besplatne škole košarke “Košarka za prijateljstvo” je Vlada Brčko distrikta BiH, a sve sa ciljem popularizacije košarke i sporta uopšte među djecom i omladinom kao i promocijom osnovnih načela košarke među mladima, kao što su poštovanje svih učesnika, jednakost i zdrav život kroz ljubav prema sportu.