ODLIČAN START U LIGI PRIJATELJSTVA!

Prvim turnirom koji je održan u subotu, 19. maja u sportskoj dvorani Tehničke škole u Brčkom startovala je prva sezona Lige prijateljstva u konkurenciji pionirki i pionira. 

Odličan start u Ligi prijateljstva ostvarili su i pioniri i pioirke našeg kluba. Po dvije sasvim zaslužene pobjede na startu takmičenja dovoljne su za čelo tabele i u muškoj i u ženskoj konkurenciji.

Pioniri su u prvoj utakmici savladali Olimp iz Šekovića rezultatom 43:36. Odlična utakmica i jedne i druge ekipe, sa rezultatskom neizvjesnošću tokom čitavog meča. Više koncentracije  i sportske sreće na kraju meča imali su naši Lavovi koji su ostvarili sasvim zasluženu pobjedu.

U drugoj utakmici pioniri su prikazali još bolju igru i upisali više nego ubjedljivu pobjedu protiv Fenix Basketa iz Bijeljine rezultatom 56:22. Od samog starta naši Lavovi su bili u rezultatskoj prednosti koju su iz minuta u minut dobrom igrom na obe strane terena uvećavali za konačnih plus 34.

Trener Aleksandar Bližnjaković na prvom turniru Lige prijateljstva računao je na sleeće igrače: Danijel Nedić, Marko Šešlija, Stefan Okilj, Vuk Jovanović, Bojan Karać, Mihajlo Blažanović, David Mićanović, Nikolaj Cetić, Sergej Subotić, Luka Dragić, Luka Vuković, Petar Stevanović, Viktor Cvjetinović i Damjan Marić.

Pionirke iako oslabljene neigranjem Nikoline Đokić, Katarine Stanišić i Violete Vukić prikazale su odličnu igru u obe utakmice, ostvarivši dvije ubjedljive i sasvim zaslužene pobjede. Dobra odbrana i raznovrsna igra u napadu je nešto što je obilježilo prvu utakmicu naših Lavica u Ligi prijateljstva u kojoj su savladane gošće iz Šekovića rezultatom 67:28.

Jednako dobra i ubjedljiva igra viđena je i u drugoj utakmici u kojoj se veću minutažu dobile i mlađe igračice koje su pokazale da se u narednom periodu na njih može ozbiljno računati. Na kraju Lavovi – Fenix Basket 56:23

Trener Bližnjaković na ovom meču računao je na sledeće igračice: Milica Đokić, Ana Đokić, Amila Smajić, Tamara Šarenac, Sara Đokić, Ksenia Vukić, Adna Okić, Anđela Bajević i Jelena Lazarević.

Čestitke za naše Lavice i Lavove koji su predvođeni trenerom Aleksandrom Bližnjakovićem ostvarili izuzetno dobre rezultate na startu Lige prijateljstva. Novi izazovi očekuju ih već narednog vikenda kada je na rasporedu drugi takmičarski dan.

U ostalim utakmicama prvog takmičarskog dana snage su odmjerili pioniri i pionirke Rudara 2015 iz Ugljevika i Fenix Basketa iz Bijeljine.

Gosti iz Ugljevika ostvarili su dvije pobjede, i to:pioniri rezultatom 50:28, dok su pionirke bile uspješnije rezultatom 52:14.

Naredne subote očekuje nas drugi takmičarski dan ovogodišnje Lige prijateljstva, a domaćin je OKK “Olimp” u Šekovićima.

Raspored utakmica drugog vikenda, subota, 26. maj 2018.

10:00h Olimp – Rudar (pioniri)

11:30h Olimp – Rudar (pionirke)

13:00h LAVOVI – Rudar (pioniri)

14:30h LAVOVI – Rudar (pionirke)

16:00h Olimp – Fenix Basket (pioniri)

17:30h Olimp Fenix Basket (pionirke)

Velika zahvalnost prijateljima iz Ugljevika, Bijeljine i Šekovića na fer i korektnoj igri, čestitke i na ostvarenim rezultatima. Hvala publici koja je došla da nas podrži i dala dodatni vjetar u leđa.

Na kraju velika zahvalnost i medijskom sponzoru Lige prijateljstva www.sportdc.net

www.sportdc.net