BRONZANI LAVOVI!

Na danas završenom Finalnom takmičenju Sportskih igara mladih BiH u basketu 3 na 3 koje je održano u Sarajevu, naši Lavovi (dječaci rođeni 2005. godine i mlađi) osvojili su treće mjesto i bronzanu medalju.

U utorak 07. avgusta i srijedu 08. avgusta u Sarajevu je održano Finalno takmičenje Sportskih igara mladih BiH za ovu godinu u basketu 3 na 3 na kojem je naš klub nastupio sa dvije muške i jednom ženskom ekipom.

Dječaci rođeni 2005. godine i mlađi predvođeni trenerom Aleksandrom Bližnjakovićem ostvarili su tri pobjede i jedan poraz i na kraju osvojili treće mjesto i bronaznu medalju.

U prvom kolu savladana je ekipa Sarajeva rezultatom 5:4, da bi nakon toga Lavovi savladali i ekipu Zvornika rezultatom 7:3. U polufinalnoj utakmici naši dječaci snage su odmjerili sa ekipom Donji Vakuf koja je u ovom meču sasvim zasluženo slavila ubjedljivu pobjedu rezultatom 11:3. Uspjeli su naši Lavovi da smognu snage i da nakon ubjedljivog poraza odigraju odličnu utakmicu protiv ekipe Tuzle u borbi za treće mjesto i slave rezultatom 11:8.

Za našu ekipu nastupili su: Marko Šešlija, Vuk Jovanović, Sergej Subotić i Nikolaj Cetić. 

BRAVO MOMCI, BRAVO LAVOVI!!

U konkurenciji dječaka rođenih 2003. godine i kasnije naši Lavovi u sastavu: Adnan Karamujić, Danijel Nedić, Bojan Karać i Stefan Okilj upisali su poraz već u prvom kolu protiv ekipe Konjica u veoma uzbudljivoj utakmici. Na kraju više sreće i koncentracije na strani naših protivnika i zaslužena pobjeda rezultatom 16:14.

Naše Lavice, iako jedna od najmlađih ekipa na Finalnom takmičenju u Sarajevu pokazale su da će u vremenu pred nama da nam donesu još mnogo pobjeda i radosti. Pobjeda protiv Jablanice u prvoj utakmici bez primljenog koša (11:0) i poraz protiv Viteza u četvrtfinalu 11:7 nisu bili dovoljni da se naše Lavice umješaju u borbu za najviši plasman i neku od medalja.

Naš klub na ovom takmičenju predstavljale su: Milica Đokić, Tamara Šarenac, Amila Smajić i Katarina Stanišić.

Čestitamo svim ekipama na ostvarenim rezultatima, fer i korektnoj borbi. Takođe, čestitke organizatorima na sjajnoj organizaciji takmičenja.

Vidimo se 2019. godine! 

#IgreSuZakon