LAVOVI ZAUSTAVLJENI U POLUFINALU

Danas je utakmicama u konkurenciji dječaka rođenih 2005. godine počelo Finalno takmičenje Sportskih igara mladih BiH u basketu 3×3 u Sarajevu.

Trijumfom na kvalifikacionom takmičenju u Brčkom naši dječaci rođeni 2005. godine i kasnije ostvarili su plasman na Finalno takmičenje Sportskih igara mladih BiH koje se održava u Sarajevu od 07. avgusta do 09. avgusta.

U prvoj utakmici naši Lavovi su bili uspješniji protiv ekipe Sarajeva rezultatom 5:4 dok su u drugom meču Finalnog turnira bili bolji od Zvornika 7:3 čime su ostvarili plasman u polufinale gdje ih je čekala ekipa Donjeg Vakufa.

Polufinalni meč protekao je u dominaciji visokih igrača Donjeg Vakufa i dosta promašenih šuteva naših momaka. Na kraju sasvim zaslužena pobjeda Donjeg Vakufa rezultatom 11:3.

I pored poraza moramo biti zadovoljni učinkom naših momaka koje je u polufinalnom meču sustigao i umor nakon dugog puta i tri odigrane utakmice u kratkom vremenskom roku. Naravno to ne umanjuje sasvim zasluženu pobjedu naših protivnika i ovom prilikom im upućujemo iskrene čestitke.

Za našu ekipu predvođenu trenerom Aleksandrom Bližnjakovićem nastupili su: Sergej Subotić, Vuk Jovanović, Marko Šešlija i Nikolaj Cetić.

Drugog dana (srijeda, 08. avgust) Finalnog takmičenja u Sarajevu očekuju nas i prve utakmice u konkurenciju dječaka i djevojčica rođenih 2003. godine, gdje takođe, imamo svoje predstavnike. Prvi mečevi na rasporedu su od 08:30h, a rezultate možete pratiti na našoj Facebook stranici i Instagram nalogu.

SREĆNO LAVOVI!