ISTORIJSKA POBJEDA PIONIRKI

Utakmicom prvog kola PKO Lige mladih protiv KK Olimp startovala je nova sezona PKO Lige mladih u konkurenciji pionirki i na samom startu nove sezone ostvarena je istorijska pobjeda.

Istorijska pobjeda pionirki u Šekovićima. 

U sportskoj dvorani u Šekovićima svoju prvu utakmicu u ovogodišnoj sezoni odigrale su naše pionirke i ostvarile istorijsku pobjedu za naš klub. Naime, naše Lavice su slavile sa ubjedljivih 85 poena razlike što je do sada najubjedljivija pobjeda bilo koje od naših selekcija u zvaničnim utakmicama od osnivanja kluba. 

Pionirke Olimpa i Lavova u Šekovićima 

Borbenost, požrtvovanje, timska igra i želja za pobjedom od prvog do posljednjeg minuta, viđeno je kod naših pionirki u Šekovićima.  Od samog početka meča naše Lavice su željele da pokažu da s razlogom i ove sezone možemo od njih očekivati vrhunske rezultate, ako ne bolje onda jednako dobre kao i prošle sezone (4. mjesto u Republici Srskoj). 

Svih deset Lavica na ovom meču dalo je svoj ogroman doprinos za istorijsku pobjedu na startu ovog prvenstva ali posebno se izdvaja tripl-dabl učinak našeg kapitena Milice Đokić sa 39 postignutih poena, 18 ukradenih lopti i 15 asistencija sa ukupnim indeksom korisnosti 58. 

Olimp – LAVOVI 21:106 (6:24, 7:23, 4:29, 4:30)

Na ovom meču trener Aleksandar Bližnjaković računao je na sledeće košarkašice: Milica Đokić 39, Jelena Blagić 17, Katarina Stanišić 24, Nikolina Đokić 7, Amila Smajić 7, Adna Okić 2, Anđela Bajević 2, Ana Đokić 4, Jelena Lazarević 4 i Violeta Vukić.

Pionirke Lavova u Šekovićima

Pobjeda je posvećena zbog bolesti odsutnim Lavicama na ovom meču: Sari Đokić, Ksenii Vukić i Tamari Šarenac. 

ČESTITKE NAŠIM LAVICAMA KOJE SU OVOM POBJEDOM SVE ONE KOJI VOLE LAVOVE UČINILE PONOSNIM! 

Olimp – Lavovi 21:106

Zahvalnost domaćoj ekipi na gostoprimstvu kao i na fer i korektoj borbi. 

Narednog vikenda naše Lavice očekuje i prva utakmica u kadetskoj konkurenciji u okviru PKO Lige mladih. U Brčko dolazi ekipa Milića i biće to sjajna prilika da publika na pravi način pozdravi i svojom podrškom nagradi naše Lavice za istorijsku pobjedu u Šekovićima.