POBJEDA PREDPIONIRA I PORAZ PIONIRA PROTIV BRATUNCA

Utakmicama XII kola PKO Lige mladih u subotu, 16. februara, protiv KK Bratunac nastavljana je PKO Liga mladih u konkurenciji predpionira i pionira za naš klub.

Predpioniri KK Lavovi Brčko

Prvi su na teren izašli pioniri protiv vodeće ekipe prvenstva, koja je kao i prvom dijelu tekuće sezone pokazala da je trenutno kvalitetnija ekipa od naših Lavova.

Pioniri Lavovi i Bratunca

Slavili su gosti iz Bratunca još jednu ubjedljivu i sasvim zasluženu pobjedu u utakmicu u kojoj su naši momci rezultatski i igrom na terenu parirali samo tokom prve četvrtine (13:17). Igrom u drugoj, a naročito u trećoj četvrtini gosti su pokazali zašto su trenutno vodeća ekipa prvenstva i jedna od najkvalitetnijih ekipa u pionirskom uzrastu u BiH. Tokom posljednjeg perioda igre naši momci uspjevaju da smanje rezultatski zaostak i pokažu da mogu ravnopravno da se nose sa kvalitetnijim ekipama.

Najefikasniji u redovima našeg kluba bio je Bojan Karać sa ukupno 19 postignutih poena.

Nakon XII odigranih kola naši pioniri nalaze se u sredini tabele na petoj poziciji sa skorom od 4 pobjede i 6 poraza i ukupno 14 osvojenih poena, dok su gosti iz Bratunca i dalje prvoplasirana ekipa sa 19 poena i skorom od 9 pobjeda i 1 poraza.

LAVOVI – Bratunac 57:79 (13:17, 15:21, 8:25, 21:16)

Za našu ekipu na ovom meču nastupili su: Danijel Nedić 7, Bojan Karać 19, Stefan Okilj 6, Marko Šešlija 6, Milica Đokić 13, Sergej Subotić 2, David Mićanović 2, Aleksandar Đukić, Viktor Cvjetinović 2, Damjan Marić, Dušan Jovanović i Bojan Kojić.

Predpioniri Lavova i Bratunca odigrali su utakmicu u kojoj su svi prisutni u sali Prve osnovne škole uživali prikazavši igru zbog koje košarka i jeste najljepši sport. Od prvog do posljednjeg minuta publika je zdušno bodrila, navijala i aplauzom nagrađivala svaki dobar potez i jedne i druge ekipe, a takvih je na ovoj utakmici bilo zaista mnogo.

Predpioniri Lavova i Bratunca

Utakmicu su bolje otvorili gosti iz Bratunca koji su prvu četvrtinu dobili sa ubjedljivih 12 poena razilke (5:17), ali jednako ubjedljivu igri u drugoj četvrtini pružili su naši predpioniri koji su uspjeli timskom igrom da smanje rezultatski zaostatak do odlaska na odmor na pola koša razlike (22:23).

Izuzetno velika želja za pobjedom i jedne i druge ekipe, požrtvovanje i borbenost posebno su došli do izražaja u drugom poluvremenu ove izuzetno zanimljive i do kraja neizvjesne utakmice. Minmialni rezultatski zaostatak Lavova početkom posljednjeg perioda igre dao je dodatni motiv našim dječacima da na krilima podrške publike u sali mogu do potpunog rezultatskog preokreta i nove prvenstvene pobjede.

Rezultatom 50:51 ušlo se u posljednji napad naše ekipe na ovoj utakmici, na 5 sekundi prije kraja utakmice na šutu za tri poena fauliran naš kapiten Sergej Subotić koji prvo slobodno bacanje nije realizovao ali je zato kod druga dva bio siguran i Lavovi su bili nadomak nove pobjede. Međutim, tu nije bio kraj drame na ovoj utakmice, 5 sekundi je bilo sasvim dovoljno da gosti iz Bratunca iznude faul sa zvukom sirene za dva slobodna bacanja. Strepnja i iščekivanje naših navijača pretvoreni su veliku radost i igrača i navijača kada je gostujući košarkaš promašio i prvo i drugo slobodno bacanje.

Najefikasniji kod Lavova i na ovom meču bio je kapiten Sergej Subotić sa 21 postignutim poenom.

LAVOVI – Bratunac 52:51 (5:17, 17:06, 12:12, 18:16)

Predpioniri KK Lavovi Brčko, sezona 2018/2019.

Trener Aleksandar Bližnjaković na ovom meču računao je na sledeće igrače: Sergej Subotić 21, Rastko Blažanović 17, Sergej Krajnović 4, Nikola Lajić 5, Stefan Mijatović 1, Ognjen Pudić 2, Sergej Đirica 2, Mihajlo Lukić, Arijan Maskaljević, Nemanja Stojić, Filip Petrović i Nikola Balorda.

Nakon XII kola naši predpioniri se nalaze na četvrtom mjestu prvenstvene tabele sa ukupno 12 osvojenih bodova. Dva manje od prvoplasirane ekipe 10. avgust iz Vlasenice.

Čestitamo ekipi Bratunca na fer i korektnoj igri, ostvarenim rezultatima.