NOVA POBJEDA PIONIRA

Današnjom utakmicom XVI kola protiv OKK Olimp iz Šekovića nastavljena je PKO Liga mladih u konkurenciji pionira za naš klub.

Gosti iz Šekovića su današnji meč dosta bolje otvorili i zahvaljujući preciznim šutevima za tri poena vrlo brzo i lako došli do prednosti od 9 poena razlike (4:13). Nakon toga trener Bližnjaković zatražio je minutu odmora, a ono što se dešavalo na terenu nakon tima outa umnogome je uticalo na krajnji rezultat ovog meča. Kraj prve i početak druge četvrtine protekao je u potpunoj dominaciji naših Lavova koji su za 7 minuta igre napravili seriju 19:0 i došli do potpunog rezultatskog preokreta i prednosti od 10 poena razlike (23:13).

Dominacija u skoku naše ekipe (53:21), gdje su prednjačili Stefan Okilj (20 skokova) i Bojan Karać (10 skokova), kao i dosta više raspoloženih igača u napadu bili su dovoljni za još jednu pobjedu naših pionira. Imali su Lavovi u jednom momentu i 16 poena prednosti (45:29) ali su i gosti vrlo lako mogli da dođu do neizvjesne završnice pogotovo kad su sredinom četvrte četvrtine došli na samo pet poena zaostatka (64:59). Međutim, više od toga nisu mogli u ovom meču koji su naši momci pametnom igrom u finišu meča lagano priveli kraju za šestu prvenstvenu pobjedu ove sezone iz dvanaest odigranih mečeva.

Najkorisniji igrač meča bio je Stefan Okilj sa 16 postignutih poena, 20 skokova i 2 blokade sa ukupnim indeksom korisnosti 29, dok je Milica Đokić bila najefikasnija u našoj ekipe sa 20 postignutih poena.

LAVOVI – Olimp 76:65 (16:13, 23:14, 21:20, 16:18)

BRAVO MOMCI, BRAVO LAVOVI! 

Trener Aleksandar Bližnjaković na ovom meču računao je na sledeće igrače: Danijel Nedić 9, Stefan Okilj 16, Bojan Karać 13, Milica Đokić 20, Sergej Subotić 5, Marko Šešlija, Mihajlo Blažanović, Jovan Tomić, David Mićanović, Vuk Jovanović 11, Aleksandar Đukić i Viktor Cvjetinović 2.

Naše pionire već sutra očekuje novi izazov, i to u Vlasenici gdje igraju zaostalu utakmicu XIII kola PKO Lige mladih.

SREĆNO LAVOVI!

Danas je u okviru XVI kola PKO Lige mladih u Brčkom trebao biti odigran meč i u konkurenciji pionirki. Međutim, zbog nemogućnosti gošći da dođu u Brčko meč nije odigran, a odluku o istom očekujemo od komesara takmičenja.