Košarkaški savez Republike Srpske

TERMINI POLUFINALNIH I FINALNIH TURNIRA ZA MLAĐE KATEGORIJE

PKO Liga mladih ulazi u samu završnicu. Do kraja takmičenja ostalo je da se odigraju još dva kola, nakon čega će biti poznati svi učesnici polufinalnih turnira Prvenstva Republike Srpske u svim kategorijama (po dvije prvoplasirane ekipe).

Košarkaški savez Republike Srpske

Kada je u pitanju naš klub ono što je već odavno poznato jeste činjenica da su pionirke osigurale plasman na polufinalni turnir. Do kraja ligaškog dijela prvenstva naše pionirke imaju odigrati još jednu utakmicu i to protiv ekipe Budućnosti iz Bijeljine na domaćem terenu u Brčkom. U prvom dijelu prvenstva naše Lavice su slavile u Bijeljini rezltatom 41:56.

Isto to naše djevojčice mogu učiniti i u kadetskoj konkurenciji već narednog vikenda kada gostuju u Milićima ekipi koju su u prvom dijelu prvenstva pobjedile u Brčkom rezultatom 59:35.

Kada su u pitanju pioniri, oni se trenutno nalaze na četvrtom mjestu prvenstvene tabele sa ukupno 19 osvojenih bodova odnosno sedam manje od prvoplasiranog Bratunca i pet manje od drugoplasirane ekipe 10. avgust iz Vlasenice, ekipa koje su u ovom momentu na pozicijama koje vode na polufinalni turnir.

Predpioniri su trenutno petoplasirana ekipa u prvenstvu sa ukupno 13 osvojenih bodova i bez teoretske šanse da se plasiraju na polufinalni turnir. U najboljoj poziciji kada je u pitanju predpionirska konkurencija trenutno su ekipe 10. avgust iz Vlasenice i Milići iz Milića.

Dakle, postoje velike šanse da po prvi put od osnivanja naš klub ima dvije selekcije na polufinalnim turnirima Prvenstva Republike Srpske, a raspored polufinalnih i finalnih turnira u konkurenciji pionirki i kadetkinja je sledeći:

PIONIRKE 

Polufinalni turnir 6. i 7. april 2019.

Finalni turnir 20. i 21. april 2019.

KADETKINJE

Polufinalni turnir 13. i 14. april 2019.

Finalni turnir 4. i 5. maj 2019.

Ostaje samo da u narednom periodu, a najkasnije do 1. aprila 2019. saznamo imena preostalih učesnika, nakon toga i domaćine polufinalnih turnira Prvenstva Republike Srpske.