DVIJE POBJEDE I JEDAN PORAZ U MILIĆIMA

Utakmicama XVII kola protiv KK Milići proteklog vikenda nastavljena je PKO Liga mladih u konkurenciji predpionira, pionira i kadetkinja za naš klub.

Oslabljeni neigranjem velikog broja igrača predpioniri su u Milićima upisali šesti ovosezonski poraz protiv ekipe koja je upisala veoma bitnu pobjedu u borbi za plasman na polufinalni turnir prvenstva Republike Srpske. Jako loše odigrane prve dvije četvrtine naših dječaka na ovom meču bile su dovoljne da se već na poluvremenu mogao nazirati pobjednik ovog duela. Drugo poluvrijeme i izjednačenija igra naših dječaka nisi bili dovoljni da se smanji rezultatski zaostatak tako da su domaći košaršai slavili ubjedljivu i sasvim zasluženu pobjedu.

Milići – LAVOVI 64:37 (16:8, 19:2, 15:12, 14:15)

Za našu ekipu na ovom meču nastupili su: Sergej Subotić 22, Nikola Lajić 9, Rastko Blažanović, Filip Petrović, Stefan Mijatović 3, Nikola Balorda, Bojan Topalović, Mihajlo Lukić, Nikola Arsić, Arijan Maskaljević 3, Miloš Vuković i Sergej Krajnović.

Nakon predpionira svoju utakmicu odigrali su i naši pioniri protiv odgovarajuće selekcije KK MIlići upisavši sedmu ovosezonsku pobjedu koja im je ostavila teoretske šanse da se plasiraju na polufinalni turnir prvenstva Republike Srpske.

Utamica je otvorena serijom 6:0 za naše pionire i do kraja prvog perioda igre naši momci uspjevaju da zadrže rezultatsku prednost (8:13). Druga četvrtina protekla je u boljoj igri domaćina što je i rezultiralo da se na poluveijeme ode sa minimalnom rezultatskom prednošću naših Lavova (21:23). Prije svega zahvaljujući dominaciji u skoku gdje su prednjačili naši Stefan Okilj i Bojan Karać sa po 15 skokova (32:48) i sa nekoliko pogođenih šuteva za tri poena naši Lavovi su u drugom poluvremenu slomili otpor domaćih košarkaša i upisali još jednu sasvim zasluženu pobjedu koja će im dati dodatni motiv da u posljednjem kolu regularnog dijela prvenstva na domaćem terenu protiv Budućnosti prikažu igru kojom će pokušati iznenaditi favorizovanog rivala i ostvariti novu pobjedu!

Milići – LAVOVI 44:53 (8:13,13:10,13:14,10:16)

BRAVO MOMCI, BRAVO LAVOVI! 

Za Lavove na ovom meču nastupili su: Danijel Nedić 11, Vuk Jovanović 15, Stefan Okilj 10, Bojan Karać 5, Milica Đokić 9, David Mićanović 2, Marko Šešlija, MIhajlo Blažanović, Aleksandar Đukić, Sergej Subotić, Bojan Kojić, Damjan Marić i Jovan Tomić 1.

Posljednje ovosezonsko gostovanje kada je u pitanju ligaški dio takmičenja svojom utakmicom zaključile su naše Lavice, djevojčice kojima godine rođenja govore da su stasale za takmičenje u pionirskoj konkurenciji, međutim odnos i pristup igri i grbu koji nose govore da su odavno prerasle pionirsku konkurenciju. To je pokazala i utakmica u Milićima u kojoj su pobjedile kadetkinje domaće ekipe sa 49 poena razlike i na taj način pored već ranije osiguranog plasmana na polufinalni turnir prvenstva Republike Srpske za pionirke, isto to ostvarile i u kadetskoj konkurenciji kolo prije kraja ligaškog dijela takmičenja.

Dominacija naših cura u svim elementima košarkaške igre od samog starta meča rezultirala je konstantnim uvećanjem rezultatske prednosti iz minuta u minut. Priliku da se dokažu i upišu u listu strelaca dobile su sve košarkašica na koje je trener Aleksandar Bližnjaković računao na ovom meču. Na krilima nezaustavljeve Milice Đokić (25 poena), kapitena naših pionirki, Lavice su pokazale da spremno dočekuju nove izazove koji ih očekuju u aprilu mjesecu (polufinalni turniri prvenstva Republike Srpske u pionirskoj i kadetskoj konkurenciji). Prije toga, očekuje ih posljednje kolo regularnog dijela prvenstva kada u Brčkom u okviru XVIII kola gostuje ekipa Budućnosti iz Bijeljine. Utakmice su na programu u subotu, 30. marta 2019. i to: pionirke od 16:00h i kadetkinje 20:00h.

Milići – LAVOVI 25:74 (6:21, 6:12, 5:19, 8:22)

BRAVO CURE, BRAVO LAVICE! 

Kadetkinje su u Milićima nastupile u sledećem sastavu: Milica Đokić 25, Nikolina Đokić 6, Jelena Lazarević 8, Jelena Blagić 9, Katarina Stanišić 4, Amila Smajić 4, Violeta Vukić 2, Adna Okić 4, Ksenia Vukić 2, Sara Đokić 3, Anđela Bajević 2 i Ana Đokić.

Pored tri prvenstvene utakmice u Milićima je proteklog vikenda odigrana i prijateljska utakmica mini basket selekcija dva kluba u kome je pobjedila košarka, drugarstvo, fair-play i nova prijateljstva.

Veliku zahvalnost za gostoprimstvo upućujemo KK Milići, kao i čestitke na ostvarenim rezultatima. HVALA MILIĆI!