KADETI NA TURNIRU U ZENICI

Muška kadetska selekcija našeg kluba učestvovaće na 3. Međunarodnom turniru prijateljstva “Mirza Delibašić” u Zenici. 

U organizaciji Košarkaškog kluba “Vukovi” iz Zenice u subotu 6. i nedelju 7. jula biće održan 3. Međunarodni turnir prijateljstva “Mirza Delibašić” za dječake 2003. god. i mlađe, na kome će učestvovati i naša podmlađena kadetska selekcija (2004/2005.).

Na turniru učestvuje ukupno 16 ekipa koje su podijeljene u četiri grupe, a naši Lavovi smješteni su u grupu “C” zajedno sa ekipama Slobode iz Tuzle, Vogošće iz Sarajeva i ekipom domaćina Vukova iz Zenice.

U grupi “A” nalaze se: Reprezentacija BiH, KK Igman Burch iz Sarajeva, KK IBU Spartans iz Živinica i KK Novi Travnik iz Novog Travnika.

U grupi “B” nalaze se: KK Petrovgrad iz Zrenjanina, KK Lions iz Tuzle, KK BIG iz Visokog i ŠK Prvi koš iz Viteza.

Snage u grupi “D” odmjeriće: KK Bošnjak iz Hadžića, HKK Rama iz Prozora, OKK Čelik iz Zenice i Akademija J&A iz Mostara.

Plasman u četvrtfinale obezbjediće po dvije prvoplasirane ekipe iz sve četiri grupe.

Prvu utakmicu na turniru naši kadeti odigraće u subotu od 11:00 časova protiv ekipe Slobodne iz Tuzle, a zatim od 13:45 časova slijedi utakmica protiv domaćina turnira zeničkih Vukova. Posljednja utakmica u grupi na rasporedu je od 17:45 časova kad naši Lavovi igraju protiv ekipe Vogošće.

Sve utakmice igraju se u zeničkoj areni “Husejn Smajlović”.

Veliku zahvalnost upućujemo organizatorima na ukazanom povjerenju i pozivu na ovaj izuzetno kvalitetan i jak turnir.

HVALA VUKOVI, HVALA ZENICA!