PIONIRKE BOLJE OD ŽUPANJE

Prijateljskom utakmicom u Brčkom protiv ekipe Županje ženska pionirska selekcija našeg kluba odigrala je prvu utakmicu u podmlađenom sastavu (djevojčice rođene 2005. i mlađe) nakon završetka takmičarske sezone 2018/2019.

Iako u dosta izmjenjemom sastavu u odnosu na ekipu koja je u nedavno završenoj sezoni osvojila vicešampionsku titulu u prvenstvu Republike Srpske naše pionirke su prikazale igru koja može da raduje sve u klubu. Izuzetno čvrstom odbranom na samom početku meča i sigurnom realizacijom u napadu naše Lavice su vrlo brzo došle do dvocifrene rezultatske prednosti koju do kraja meča nisu ispuštale. Priliku za dokazivanje na ovoj utakmici dobile su sve djevojčice koje će naredne sezone činiti okosnicu kako pionirske tako i predpionirske selekcije našeg kluba. Sedmoplasirana ekipe u prvenstvu Hrvatske protekle sezone, ekipa Županje pokazala se kao izuzetno borbena, organizovana i sa klupe odlično vođena ekipa.

Najefikasnije u našoj ekipe na ovom meču bile su kapiten Milica Đokić sa 32 i Amila Smajić sa 17 postignutih poena.

LAVOVI – Županja 77:58 (25:13, 15:14, 13:15, 24:16)

BRAVO CURE, BRAVO LAVICE!

Trener Bližnjaković na ovom meču računao je na sledeće košarkašice: Milica Đokić, Amila Smajić, Ksenia Vukić, Sara Đokić, Tamara Šarenac, Marija Lukić, Anastasija Dugonjić, Ajla Beganović, Anđela Tomić, Katarina Pudić, Mia Gajić, Dunja Angelov, Ana Bjeljac, Belma Bahor, Marina Janjić i Ajna Denić. 

Veliku zahvalnost upućujemo našim prijateljima, ekipi Županje na fer i korektnoj igri.

HVALA ŽUPANJA i vidimo se uskoro!