LAVOVI NA BASKET 4 KIDS TURNIRU I U NOVOJ SEZONI

Košarkaški klub Lavovi Brčko dobio je poziv od Sport klub Televizije i Basket 4 Kids organizacije za učešće u novoj sezoni 2019/2020. ovog takmičenja za dječake rođene 2007. godine i mlađe. 

S ciljem da najmlađe ohrabri da se posvete košarci, Sportklub je pokrenuo projekat „Basket 4 Kids“ koji okuplja mlade košarkaše u šest zemalja bivše Jugoslavije (BiH, Srbija, Hrvatska, Slovenija, Crna Gora i Sjeverna Makedonija). U prvoj fazi takmičenja, u svakoj od zemalja će biti održani kvalifikacioni turniri. Plasman na završne turnire u svakoj od šest zemalja izboriće pobjednici kvalifikacionih turnira, koje će se potom boriti za plasman na Finalni turnir na kome učestvuju predstavnici svih šest zemalja.

U pitanju su turniri na kojima će učestvovati djeca rođena 2007. godine i kasnije, a od ove godine priliku da se takmiče imaće i ženske ekipe.

Košarkaški klub Lavovi Brčko u novoj sezoni učestvovaće samo sa muškom ekipom (dječaci rođeni 2007. godine i kasnije).

Glavni cilj ovog velikog regionalnog projekta je da se djeca ohrabre da komuniciraju i druže se. U isto vrijeme, ovo će biti idealna prilika za naš klub da odmjerimo snage sa klubovima iz Bosne i Hercegovine sa kojima nismo imali priliku do sada da se takmičimo kroz zvanična takmičenja pod okriljem KSRS i KSBiH.

Košarkaški klub Lavovi upućuje veliku zahvalnost Sport Klubu i Basket 4 Kids organizaciji na pozivu za učešće i u novoj sezoni projekta koji zaslužuje svaku pohvalu.