U14 SLOVENIA BALL 2019

Ženska U14 reprezentacija Bosne i Hercegovine i ove godine učestvuje na Međunarodnom U14 turniru u Sloveniji. 

U organizaciji Košarkaškog saveza Slovenije (KZS) i Svjetske košarkaške federacije (FIBA) ove godine održava se petnaesto po redu izdanje INTERNATIONAL U14 TOURNAMENT FOR GIRLS. Ove godine turnir okuplja ukupno deset U14 reprezentacija u ženskoj konkurenciji i održava se u Sloven Gradecu od 15. do 18. avgusta.

Pored domaće selekcije Slovenije na turniru učestvuju i: Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Sjeverna Makedonija, Poljska, Mađarska, Izrael, Ukrajina, Letonija i Bugarska.

Ekipe su svrstane u dvije grupe. Reprezentacija Bosne i Hercegovine nalazi se u grupi “A” zajedno sa ekipama Slovenije, Poljske, Bugarske i Izreale, a u grupi “B” nalaze se: Letonija, Ukrajina, Hrvatska, Sjeverna Makedonija i Mađarska.

Prvu utakmicu na turniru reprezentacija Bosne i Hercegovine igra u četvrtak 15. avgusta od 9:00h protiv Poljske, dok istog od 18:00h slijedi druga utakmica i to protiv Bugarske.

Drugog dana turnira (petak, 16. avgust) Bosna i Hercegovina igra takođe dvije utakmice i to protiv Slovenije od 11:15h i Izraela od 18:00h.

U subotu 17. avgusta i nedelju 18. avgusta na raspored su utakmice za plasman od 1. do 10. mjesta na ovogodišnjem turniru.

Pored naše Amile Smajić (2005. 185 cm), stručni štab reprezentacije BiH u sastavu: Jasna Sliško, Aleksandra Mušić i Merhunisa Omerović u Sloveniji računaju na sledeće košarkašice: Ajla Hidić, Arduana Delić, Edina Duganhodžić, Milica Dragičević, Nikolina Kuruzović, Ina Popović, Petra Protrka, Lara Brnješić, Ivana Pavlović, Marina Sekulić i Anida Čaušević.

SREĆNO DJEVOJKE!

Izvor: www.sloveniaball.si