POZNATI SVI UČESNICI BASKET 4 KIDS TURNIRA

Košarkaški klub Lavovi Brčko dobio je poziv od Sport klub Televizije i Basket4kids organizacije za učešće u novoj sezoni 2019/2020. ovog takmičenja za dječake rođene 2007. godine i mlađe. 

U novoj sezoni učestvovaće ukupno 25 ekipa, a biće održana četiri kvalifikaciona turnira u Bosni i Hercegovini (Bijeljina, Vitez, Konic i Čapljina).

Košarkaški klub Lavovi sa svojom predpionirskom selekcijom učestvovaće na prvom kvalifikacinom turniru u Bijeljini  u učestvovaće još 5 ekipa, i to: Partizan Bijeljina, Zvornik Basket, Lions Tuzla, ABC Basket i Dragons Tuzla.

Na drugom turniru u Vitezu učestvuju: Prvi koš Vitez, Bast, Sloboda Tuzla, Vodopad Jajce, Rama i Kiseljak.

Treći turnir u Konjicu ugostiuće ekipe: Turbina Jablanica, Zrinjski Mostar, Slavija, Realway Sarajevo, Konjic i Sport talent.

Posljednji kvalifikacioni turnir za Bosnu i Hercegovinu biće održan u Čapljini, a učešće su uzeli: Čapljina, OKK Leotar, KK Leotar, Velež, Lokomotiva i Posušje.

Svi kvalifikacioni turniri za Bosnu i Hercegovinu biće održani tokom novembra mjesca,a tačni datumi biće poznati uskoro. Pobjednici kvalifikacionih turnira izboriće plasman na F4 za BiH, dok najuspješnija ekipa F4 za Bosnu i Hercegovinu učestvuje na završnom regionalnom turniru na kome učestvuje najbolje ekipe iz šest država.