POBJEDA I DVA PORAZA NA STARTU PRVENSTVA

Utakmicama prvog kola protiv KK Bratunac u Brčkom proteklog vikenda počela je nova sezona u košarkaškom prvenstvu Republike Srpske za mlađe kategorije na nivou PKO Bijeljina.

Kadeti, pioniri i predpioniri odigrali su proteklog vikenda utakmice prvog kola nove sezone prvenstva Republike Srpske na nivou PKO Bijeljina.

Prvi na teren izašli su predpioniri koji su odličnom igrom, požrtvovanjem i zalaganjem tokom čitave utakmice došli do sasvim zaslužene i ubjedljive pobjede na startu prvenstva. Veliki broj raspoloženih igrača u napadu u kombinaciji sa izuzetno čvrstom odbranom rezultirali su sasvim zasluženim slavljem naših Lavova koji su i u ovoj utakmici pokazali da su prava budućnost našeg kluba i da na njih možemo najozbiljnije računati u narednom periodu.

LAVOVI – Bratunac 59:37 (11:12, 21:06: 15:11, 12:08)

Trener Dragoljub Maksić na ovom meču računao je na sledeće igrače: Nikola Lajić, Gavrilo Jurošević, Mihajlo Lukić, Arijan Maskaljević, Sara Đokić, Nikola Balorda, Ognjen Pudić, Filip Petrović, Nemanja Stojić, Sergej Krajinović, Sergej Đurica i Nikola Đorđević.

B R A V O   L A V O V I!

Pravu prvenstvenu utakmicu sa puno takmičarskog naboja, rezultatskih preokreta tokom čitavog meča priuštili su nam pioniri i jednog i drugog kluba. Bili su naši momci u izuzetno dobroj prilici da zabilježe pobjede na startu prvenstva, vodili su sa 7 poena razlike na par minuta do kraja meča, međutim nekoliko grešaka koje su gosti iz Bratunca znalački iskoristile su do potpunog rezultatskog preokreta i pobjede gostujuće ekipe. Najefikasnije u našoj ekipi bio je kapiten Vuk Jovanović sa za njega rekordnih 37 poena u prvenstvenim utakmicama.

LAVOVI – Bratunac 74:80 (18:23, 18:20: 23:13, 15:24)

Trener Aleksandar Bližnjaković na ovom meču računao je na sledeće igrače: Vuk Jovanović, Milica Đokić, Bojan Kojić, Sergej Subotić, Dušan Jovanović, Nikolaj Cetić, Savo Ostojić, Petar Stevanović, Alan Fazlović, Nikola Lajić i Arijan Maskaljević.

Oslabljeni neigranjem velikog broja igrača kadetska selekcija bila je ravnopravan protivnik gostima iz Bratunca samo tokom prvog.

Predvođeni kapitenom Danijelom Nedićem (26) i Safetom Opalićem (15) naši Lavovi su u jednom trenutku tokom prvog poluvremena imali i prednost od 13 poena razlike. Međutim, izostanak nekoliko igrača i skraćena rotacija doveli su do pada u igri u drugom poluvremenu što je izuzetno dobra i uigrana gostujuća ekipa znalački iskoristila i ostvarila sasvim zasluženu i ubjedljivu pobjedu.

LAVOVI – Bratunac 55:75 (16:14, 18:20: 13:17, 08:24)

Na ovom meču za naš klub nastupili su: Danijel Nedić, Safet Opalić, David Mićanović, Damjan Marić, Vuk Jovanović, Viktor Cvjetinović, Milan Savić, Sergej Subotić, Aleksanda Đukić i Nikolaj Cetić. Trener Aleksandar Bližnjaković.

U drugom kolu narednog vikenda predpioniri, pioniri i kadeti ponovo igraju na domaćem terenu kada će ugostiti vršnjake iz KK Drina Princip iz Zvornika. Utakmice protiv zvorničana biće odigrane u nedelju, 20. oktobra 2019. god. u sali Prve osnovne škole Ilićka.