KADETKINJE NASTAVLJAJU TAKMIČENJE U ŽOL BIH

Predstojećeg vikenda, tačnije u nedelju, 22. decembra na rasporedu je treće kolo ovosezonskog izdanja Ženske omladinske lige Bosne i Hercegovine (ŽOL BiH). 

ŽOL BiH se igra turnirskim sistemom, a ove sezone u kadetskoj konkurenciju učestvuje ukupno 10 klubova. U svakom kolu igraju se po dva turnira, a naše Lavice (djevojke 2004/2005. god.) u nedelju, 22. decembra 2019. odigraće dvije utakmice na turniru u Brčkom na kome je naš klub domaćin i to protiv ekipa: ŽKK Tešanj iz Tešnja i KK G-Stars iz Gračanice. Ekipa Jumper iz Zenice koja je trebala nastupiti na turniru u Brčkom, zbog obaveza u WABA ligi svoje utakmice odigraće naknadno.

Raspored i satnica utakmica turnira u Brčkom:

15:00h KK LAVOVI – ŽKK Tešanj

17:00h ŽKK Tešanj  – KK G-Stars

19:00h KK G-Stars – KK LAVOVI

Pored turnira u Brčkom u ovom kolu kadetkinje će se nadmetati i u Sarajevu gdje će nastupiti: ŽKK Play-Off, ŽKK Konjic, KK Star i ŽKK Leotar 03.

U prvom kolu za kadetkinje turniri su odigrani u Fojnici i Živinicama. Naše Lavice su odigrale dvije utakmice na turniru u Fojnici ostvariviši pobjedu protiv sarajevske ekipe Play-Off rezultatom 63:17 i poraz protiv domaće ekipe Star rezultatom 72:57.

U drugom kolu naše kadetkinje su bile slobodne, a turniri su odigrani u Zenici i Konjicu.

TABELA ŽOL BIH U KONKURENCIJI KADETKINJA NAKON DVA KOLA

Naredni izazovi naše kadetkinje očekuju u četvrtom kolu 22/23. februara 2020. godine, kada naš klub nastupa na turnriu u Gračanici  na kome će nastupiti i ŽKK G-Stars, ŽKK Leotar 03 i ŽKK Konjic.

SREĆNO LAVICE!!!