POBJEDA KADETKINJA PROTIV G-STARSA

Prijateljskom utakmicom u Brčkom protiv ekipe G-Stars ženska kadetska selekcija našeg kluba započela je niz prijateljskih utakmica koje ih učekuju u narednom periodu. 

Dugo iščekivani turnir u okviru trećeg kola Ženske omladinske lige Bosne i Hercegovine, koji je trebao biti odigran u nedelju, 22. decembra u Brčkom, ipak nije odigran, a razlog za tako nešto leži u činjenici da je na dan održavanja turnira došlo do tehničkih problema (kvar na hidraulici košarkaške konstrukcije) u dvorani Tehničke škole u Brčkom koje nije bilo moguće sanirati na sam dan održavanja takmičenja. I pored činjenice da je naš klub ponudio rezervnu soluciju (sala Prve osnovne škole Ilićka), odlučeno je da se održavanje turnira prolongira za kraj januara mjeseca naredne godine.

Na insistiranje rukovodstva ekipe iz Gračanice odlučeno je da se odigra prijateljska utakmica između kadetkinja Lavova i G-Starsa. Utakmica je odigrana u sali Prve osnovne škole Ilićka, a publika koja je prisustvovala ovoj utakmici mogla je više nego zadovoljna da ode svojim kućama. Mnoštvo atraktivnih poteza i sa jedne i sa druge strane, požrtvovanje i borbenost kao da je u pitanju veoma važna prvenstvena utakmica. Imale su naše Lavice konstantnu rezultatsku prednost tokom čitavog meča ali su i gošće iz Gračanice prikazale igru koja može da predstavlja prijetnju svim ekipama u Ženskoj omladinskoj ligi BiH.

Na kraju ubjedljiva pobjeda naših Lavica uz timsku igru i zalaganje na nivou prošlosezonskih izdanja kada je generacija ovih cura došla do vicešampionske titule u prvenstu Republike Srpske.

LAVOVI – G-Stars 76:42

BRAVO CURE, BRAVO LAVICE!!!

Trener Aleksandar Bližnjaković na ovom meču računao je na sledeće košarkašice: Milica Đokić, Amila Smajić, Nikolina Đokić, Adna Okić, Tamara Šarenac, Sara Đokić, Ksenia Vukić, Ana Đokić, Violeta Vukić, Marija Starčević, Katarina Stanišić i Jelena Lazarević.

Veliku zahvalnost upućujemo našim prijateljima, ekipi G-Stars iz Gračanice na fer i korektnoj igri kao i na razumijevanju cjelokupne situacije u kojoj se naš klub našao na dan održavanja turnira Ženske omladinske lige BiH.

HVALA G-STARS, HVALA GRAČANICA!!!

Takođe, upućujemo izvinjenje ostalim klubovima, kao i rukovodstvu Lige zbog odlaganja utakmica trećeg kola Ženske omladinske lige BiH.