ČETVRTA PRVENSTVENA POBJEDA U NIZU ZA PREDPIONIRE

Četvrtom prvenstvenom pobjedom u nizu predpioniri ostali u vrhu tabele.

Današnjom utakmicom XIV kola protiv ekipe Radnik iz Bijeljine u konkurenciji predpionira nastavljeno je košarkaško prvenstvo Republike Srpske za mlađe kategorije na nivou PKO Bijeljina za naš klub.

Nakon pobjeda protiv ekipa Drina Zvornik, Rudar 2015 Ugljevik i Fenix Basket Bijeljina, predpioniri su prije svega zahvaljujući odličnoj timskoj igri upisali još jednu ubjedljivu pobjedu, ovoga puta na domaćem terenu protiv ekipe Radnika iz Bijeljine. Neizvjesnost i rezultatska klackalica trajali su samo tokom prve četvrtine današnjeg meča da bi naši Lavovi furioznom igrom u drugom periodu bez primljenog koša (23:0) otklonili svaku sumnju u konačan ishod. Treća i četvrta četvrtina, takođe su rezultatski pripale našim Lavovima do konačnih plus 36 poena razlike. Odlična timska igra i više nego zaslužena pobjeda.

Četvrta u nizu pobjeda u nastavku prvenstva omogućila je našim najmlađim Lavovima da ostanu u gornjem dijelu tabele sa skorom od 9-5 i ukupno 23 osvojena boda.

LAVOVI – Radnik 66:30 (13:12, 23:0, 16:7, 14:11)

S obzirom da je ekipa OKK Plus iz Bijeljine odustala od daljeg takmičenja utakmica XIV kola u konkurenciji pionira biće registrovana službenim rezultatom 20:0 za naš klub.

Pioniri našeg kluba u ovom kolu bili su slobodni, ali ne i bez obaveza. Kombinovana pionirska selekcija odigrala je prijateljsku utakmicu protiv istog protivnika kao i predpioniri i ostavarila pobjedu.

Odlična utakmica sa dosta atraktivnih poteza i jedne i druge ekipe sa mnogo rezultatskih preokreta. Imali su gosti sredinom druge četvrtine i ogromnih 14 poena razlike (17:31) ali nakon minute pauze koju je tražio trener Bližnjaković naši momci su zaigrali dosta angažovanije, požrtvovanije i borbenije. Prednost gostiju topila se iz minuta u minut. Uspjevaju Lavovi doći do rezultatskog preokreta (45:44) i nakon toga na terenu je postojala samo jedna ekipa. Timska igra rezultirala je konstantnim uvećanjem prednosti do konačnih plus 17.

LAVOVI – Radnik 68:51

Čestitke momcima na odličnoj igri i zasluženim pobjedama. BRAVO LAVOVI!!!

Hvala gostima iz Bijeljine na fer i korektnoj igri.

Narednog vikenda predpioniri, pioniri i kadeti u okviru XV kola gostuju u Zvorniku ekipi Zvornik Basketa.