KK LAVOVI NAJUSPJEŠNIJI OMLADINSKI SPORTSKI POGON BRČKO DISTRIKTA ZA 2019

KOŠARKAŠKI KLUB LAVOVI BRČKO NAJUSPJEŠNIJI JE OMLADINSKI SPORTSKI POGON BRČKO DISTRIKTA BIH ZA 2019. GODINU.

Na svečanosti proglašenja najuspješnijih sportista i sportskih kolektiva Brčko distrikta BiH za 2019. godinu u organizaciji Odjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu Vlade Brčko distrikta BiH, KK Lavovi Brčko proglašen je za Najuspješniji omladinski sportski pogon Brčko distrikta BiH za 2019. godinu.

Nakon 2015. i 2017. ovo je treća nagrada za naš klub u ovoj kategoriji koja predstavlja još jednu potvrdu kvalitetnog, stručnog i uspješnog rada sa mlađim uzrasnim kategorijama. Takođe, ova nagrada je i priznanje za sav uloženi trud svih zaposlenih u klubu, priznanje svim djevojčicama i dječacima koji su dali najveći doprinos ovoj nagradi.

Aleksandar Bližnjaković, sportski direktor i koordinator mlađih selekcija kluba ističe da je priznanje prije svega velika obaveza da u godinama pred nama budemo još bolji na sportskom i organizacionom planu. Nije mala stvar u gradu sporta biti najbolji u radu sa mlađim selekcijama i to po treće put za šest godina koliko klub postoji i zbog te činjenice ova nagrada ima još veću vrijednost za sve nas u klubu”.

Predsjednik KK Lavovi Boško Vukadinović zahvalio se stručnom žiriju na objektivnom i stručnom vrednovanju rezultata u protekloj godini, kao i Organizacionom odboru manifestacije koja je kao i prethodnih godina bila organizovana na vrhunskom nivou.

“Nagradu ćemo prije svega shvatiti kao obavezu da i u narednom periodu budemo još bolji, a sve sa ciljem da zbog dugoročnog značaja za budućnost naše djece pa i samog društva budemo istrajni u namjeri da djeci i omladini kroz naše aktivnosti omogućimo pravo na sport, igru, radost, veselje, zdrav život i zdrave navike promovišući obrazovnu i vaspitnu funkciju sporta, fair play-a, razumijevanja, tolerancije, odgovornosti i jednakosti bez diskriminacije”, kazao je Vukadinović.