VUK JOVANOVIĆ KARIJERU NASTAVLJA U ITALIJI

Dosadašnji kapiten pionirske selekcije Vuk Jovanović košarkašku karijeru nastavlja u Italiji.

Supertalentovani plejmejker i dosadašnji kapiten pionirske selekcije našeg kluba Vuk Jovanović, potpisao je u utorak višegodišnji stipendijski ugovor sa italijanskim košarkaškim klubom NBT Latina.

Odlične partije prethodne sezone u dresu Lavova u kojoj je bilježio prosječno 29,4 poena po utakmici nisu prošle nezapaženo i kao stepenik više u karijeri 15-godišnji Vuk zajedno sa roditeljima donio je odluka da košarkašku karijeru i školovanje nastavi u Latini u regiji Lacio, nedaleko od italijanske prestonice Rima.

Dokaz dobrog i kavalitetnog rada sa mlađim kategorijama u Lavovima je i činjenica da je Vuk Jovanović nakon Bojana Karaća, Marka Šešlije i Safeta Opalića četvrti košarkaš koji je skrenuo pažnju nekoliko inostranih klubova. Odluka za Latinu temelji se na činjenici da novi klub Vuka Jovanovića odlikuje izuzetno kvalitan rad i dobri rezultati sa mlađim kategorijam što svakako treba da mu bude zalog za budućnost i odskočna daska za uspješnu seniorsku karijeru. 

Vuk Jovanović je visok 172 centimetra, rođen je 22.11.2005. godine, igra na poziciji plejmejkera. Košarkom je počeo da se bavi 2014. godine upravo u Lavovima.

Vuk Jovanović je svakako neko ko je svojim igrama prethodnih sezona ostavio upečatljiv utisak i bio jedan od glavnih igrača pionirske i kadetske selekcije Lavova. Mnoge pobjede ovjerene su njegovim košgeterskim učinkom i KK Lavovi mu se i ovim putem zahvaljuje na svemu što je pružio u dresu Lavova i želi mu puno sreće i uspjeha u nastavku karijere. Vuk Jovanović zauvijek ima otvorna vrata KK Lavovi u kojem ima istinske prijatelje i kojeg može smatrati svojom drugom kućom!

SREĆNO KAPITENU!