SPORTSKE IGRE MLADIH BIH U BRČKOM

Sportske igre mladih najmasovnija su amaterska sportska manifestacija u Evropi koja pruža priliku dječacima i djevojčicama da potpuno besplatno učestvuju u vrhunsko organizovanim takmičenjima u 10 sportova.

Cilj Sportskih igara mladih je da kroz druženje i sport promovišu zdrave stilove života i opšte prihvaćene društvene vrijednosti (multikulturalizam, tolerancija, uvažavanje različitosti).

Kvalifikacioni turnir u košarci 3×3 održan je danas u Brčkom na otvorenim sportskim terenima u Eš naselju. Na turniru su učestvovale muške i ženske ekipe sastavljene od igrača rođenih 2005. godine i kasnije, te su odmjerile snage pod košarkaškim obručima u svojim znanjima i vještinama u igri 3 na 3.

Pobjedama u finalnim utakmicama pravo nastupa na regionalnim takmičenjima ostvarile su i muška i ženska ekipa našeg kluba.

Za Košarkaški klub Lavovi Brčko u konkurenciji dječaka nastupili su: Matej Petrović, Sergej Subotić, Vuk Jovanović i Savo Ostojić, dok su ženskoj konkurenciji bile najbolje: Amila Smajić, Milica Đokić, Sara Đokić i Tamara Šarenac.

Čestitamo našim Lavicama i Lavovima na ostvarenim rezultatima, te im želimo mnogo uspjeha i na završnom turniru.