UPIS U ŠKOLU KOŠARKE

Sa početkom nove školske godine počeo je i besplatan UPIS U ŠKOLU KOŠARKE KK Lavovi Brčko.

Škola košarke KK Lavovi Brčko postoji od 2014. godine i kao dio kluba razvila se u jedan od najkvalitetnijih sistema za razvoja mladih košarkaša i košarkašica u Bosni i Hercegovini. Kvalitetne košarkaške aktivnosti, timski duh, pozitivne životne vrijednosti i kvalitetne navike, samo su neke od stvari koje su karakteristične za Školu košarke KK Lavovi Brčko.

Nudimo redovne košarkaške treninge u sportskim dvoranama uz edukovane trenere, bivše košarkaše, sa iskustvom u socijalnom, društvenom i motoričom osposobljavanju djece za košarkaški sport, predvođeni sportskim direktorom i koordinatorom mlađih selekcija Aleksandrom Bližnjakovićem.

Pored toga, nudimo:

  • učešće na košarkaškim turnirima u BiH i inostranstvu,
  • učešće na košarkaškim kampovima,
  • učešće u prvenstvenim utakmicama pod okriljem KSRS I KSBiH,
  • organizovana druženja i posjete seniorskim košarkaškim utakmicama,
  • dodatne treninge za najperspektivnije dječake i djevojčice u selekcijama,
  • mogućnosti nastavka košarkaške karijere i školovanja u zemljama EU

i još mnogo aktivnosti na košarkaškom terenu i van njega koje će omogućiti zdravo odrastanje za Vašu djecu.

Dokaz kvalitetnog i uspješnog rada sa mladim košarkašima i košarkašicama ogleda se i u činjenici da su neki od polaznika naše Škole košarke, a kasnije članovi naših takmičarksih selekcija uspjeli da dođu i do reprezentativnih selekcija, i to: Milica Đokić (kadetska reprezentacija Srbije) i Amila Smajić (pionirska reprezentacija Bosne i Hercegovine). Pored toga priliku da svoju košarkašku karijeru i školovanje nastave u inostranstvu dobili su: Bojan Karać (Tortona, Italija), Marko Šešlija (Catanzaro, Italija) i Vuk Jovanović (Latina, Italija).

Pionirska reprezentacija Bosne i Hercegovine

 

Kadetska reprezetacija Srbije

U Školu se mogu upisati svi zainteresovani dječaci i djevojčice od 2007. do 2014. godišta BEZ POTREBE ZA PRETHODNIM KOŠARKAŠKIM ZNANJEM.

Svi zainteresovani za Školu košarke KK Lavovi Brčko detaljnije informacije mogu dobiti na broj telefona: +387 65 753 723 ili e-mailom: lavovibc@gmail.com 

PRIDRUŽI SE I BUDI DIO NAŠE IGRE!