OPROŠTAJ VUKA JOVANOVIĆA OD LAVOVA

Nakon više od šest godina provedenih u klubu u kojem je napravio i svoje prve košarkaške korake, KK Lavovi se u prijateljskoj oproštajnoj utakmici oprostio od dosadašnjeg kapitena muške kadetske selekcije Vuka Jovanovića. 

U dana prepunom emocija sastale su se kadetske selekcije Lavova i Plusa iz Bijeljine. Predvođeni Vukom Jovanovićem (31 poen) Lavovi su ostvarili pobjedu 64:43 i na veličanstven način se oprostili od igrača koji je ostavio neizbrisiv trag i dao ogroman doprinos u rezultatima prethodnih šest i po godina.

Na dva minuta do kraja utakmice sirena je dala znak da Vuk Jovanović svoje mjesto na terenu prepusti Nikoli Lajiću (2007), dječaku koji važi za izuzetnog perspektivnog i talentovnog košarkaša i od koga se očekuje da u narednim sezonama sa jednakim uspjehom nosi dres Lavova kao što je to činio i Vuk Jovanović.

Specijalno priznanje u znak zahvalnosti za vrijeme provedeno u klubu i postignute rezultate u dresu Lavova Vuku Jovanoviću je uručio predsjednik kluba Boško Vukadinović, koji je istakao da Vuk Jovanović može biti primjer svim dječacima i djevojčicama da se trud i odricanje isplati i da se na put uspjeha u košarci može krenuti i iz malog kluba kao što je KK Lavovi.

Iznenađenje za dosadašnjeg kapitena priredili su i saigrači iz kadetske selekcije koji su Vuka obradovali ručnim časovnikom sa ugraviranom posvetom i datumom oproštajne utakmice. Suze i veliko oduševljenje ovim činom saigrača kod Vuka nisu mogli da se sakriju. Drugarski i uspomena za čitav život!

Veliku zahvalnost Vuk Jovanović uputio je svim dosadašnjim saigračima bez čiji pomoći ne bi bio na ovom putu uspjeha, a posebnu zahvalnost istakao je prema treneru Aleksandru Bližnjakoviću koji ga je i trenirao od samog početka njegovog bavljenja košarkom i koji je ga je kako sam Vuk reče naučio svemu što zna o košarci.

Nakon završetka utakmice uslijedilo je fotografisanje dosadašnjih saigrača, čime je ovaj predivan košarkaški događaj i priveden kraju.

Vuk Jovanović školovanje i košarkašku karijeru nastavlja u italijanskoj Latini sa kojom je potpisao četvorogodišnji ugovor, a novim klupskim kolegama pridružiće se već u utorak, 22. septembra.

Košarkaški klub Lavovi Brčko i ovom prilikom se zahvaljuje Vuku na svemu što je učinio kao član našeg kluba, i na terenu i van njega gdje je dostojno i na najbolji mogući način predstavljao naš klub, i ovom prilikom mu želi puno sportskih uspjeha u nastavku karijere.

Naša vrata su ti uvijek otvorena i u nama imaš prijatelje na koje uvijek možeš računati!

Vuče, hvala ti!

Tvoji Lavovi.