LAVICE I LAVOVI NA VELIKOM FINALU SPORTSKIH IGARA MLADIH BIH

Sportske igre mladih najmasovnija su amaterska sportska manifestacija u Evropi koja pruža priliku dječacima i djevojčicama da potpuno besplatno učestvuju u vrhunsko organizovanim takmičenjima u 10 sportova.

Cilj Sportskih igara mladih je da kroz druženje i sport promovišu zdrave stilove života i opšte prihvaćene društvene vrijednosti (multikulturalizam, tolerancija, uvažavanje različitosti).

Na kvalifikacionom turnir u košarci 3×3 koji je sredinom avgusta održan u Brčkom na kome su učestvovale muške i ženske ekipe sastavljene od igrača rođenih 2005. godine i kasnije, muška i ženska ekipa KK Lavovi osvojile su prvo mjesto i na taj način ostvarile pravo nastupa na Finalnom takmičenju Sportskih igara mladih BiH koje će biti održano u  Sarajevu u periodu od 29. septembra do 1. oktobra 2020. godine.

Za Košarkaški klub Lavovi Brčko u konkurenciji dječaka u Sarajevu će nastupiti: Matej Petrović, Sergej Subotić, Nikolaj Cetić i Savo Ostojić, dok će u ženskoj konkurenciji naš klub predstavljati: Amila Smajić, Milica Đokić, Sara Đokić i Tamara Šarenac.

Takmičenje u Sarajevu biće održano bez prisustva publike i uz poštovanje svih preporuka nadležnih službi za vrijeme pandemije. Pravila i mjere zaštite sa vrijeme Finalnog takmičenja u Sarajevu možete pročitati na OVDE

Našim Lavicama i Lavovima želimo mnogo sreće i uspjeha na takmičenju u Sarajevu!