1. ŽLRS – POBJEDA LAVICA U GRADIŠCI

Gostovanjem u Gradišci kod ekipe Kozare nastavljena je Prva ženska liga Republike Srpske za naše Lavice.

Utakmicom šestog kola u između ekipa Kozare i Lavova startovao je drugi dio sezone u Prvoj ženskoj ligi Republike Srpske (1.ŽLRS).

Novootvorena Arena Gradiška proteklog petka ugostila je košarkašice Kozare i Lavova koje su odigrale jednu izuzetno zanimljivu utakmicu sa mnoštvom atraktivnih poteza i sa jedne i sa druge strane. Kao i u prvom dijelu sezone pobjedu su ostvarile naše Lavice kojima je ovo bio četvrti ovosezonski trijumf. Od samog starta naše djevojke su stavile do znanja domaćim košarkašicama da su u Gradišku došle po pobjedu i da nemaju namjeru da im prepuste dva izuzetno važna boda iz ove utakmice.

Predvođene izuzetno raspoloženom Milicom Đokić (31 poen, 6 trica) Lavice su tokom većeg dijela meča imale dvocifrenu rezultatsku prednost koja je u 32. minutu iznosila maksimalnih plus 21 poen razlike (34:55). Do kraja meča domaće košarkašice su uspjela da smanje rezultatski zaostatak ali pobjeda naših djevojaka ni u jednom momentu nije dolazila u pitanje.

KOZARA – LAVOVI 50:59 (10:18, 11:20, 13:11, 16:10)

Debitantsku utakmicu za Lavove u Gradišci odigrala je i Iva Karišik (11 poena), pokazavši da će biti značajno pojačanje za našu mladu ekipu u nastavku sezone.

KK Lavovi:

Milica Đokić 31, Iva Karišik 11, Katarina Mihajlović 7, Jelena Blagić 7, Jelena Lazarević 3, Amila Smajić, Adna Okić, Tamara Šarenac, Ana Đokić, Ksenia Vukić, Kristina Stupar i Marjana Todorović.

Narednog vikenda u okviru sedmog kola 1. ŽLRS naše Lavice gostuju u Prijedoru kod ekipe Mladosti.