POBJEDA PIONIRA, PORAZI KADETA I PREDPIONIRA

Utakmicama XII kola protiv ekipe Budućnost BN iz Bijeljine nastavaljeno je Prvenstvo Republike Srpske za mlađe kategorije na nivou PKO Bijeljina.

KK Lavovi – pioniri

Današnjim utakmicama u konkurenciji predpionira, pionira i kadeta protiv ekipe Budućnost BN iz Bijeljine nastavljeno je Prvenstvo Republike Srpske za mlađe kategorije na nivou PKO Bijeljin za naš klub.

Odličnu utakmicu odigrala je pionirska selekcija ostvarivši više nego zasluženu pobjedu protiv izuzetno kvalitetne ekipe iz Bijeljine. Otvaranje meča i prva četvrtina pripali su gostima iz Bijeljine, da bi tokom druge četvrtine u izjednačenoj igri na krilima izuzetno raspoloženog kapitena Subotića naši Lavovi uspjeli zadržati rezultatski priključak sa podnošljivih sedam poena zaostatka na poluvremenu (28:35).

Pored kapitena Subotića, početkom treće četvrtine probudio se i Nilkola Lajić koji je sa tri vezana pogotka van linije za tri poena donio rezultatski preokret na stranu naših pionira. Nakon toga još nekoliko preciznih dalekometnih šuteva izabranika trenera Aleksandra Bližnjakovića, prije svega Subotića i Gubaljevića uz fantstičnu odbranu kompletne ekipe donijeli su više nego ubjedljivu prednost na kraju trećeg perioda našim dječacima (58:41). Podatak da su u trećoj četvrtini dali više poena nego u prvoj i drugoj zajedno, a da je protivnik ostao jednocifren (30:6), dovoljno govori o igri naših Lavova u trećem periodu današnje utakmice!

Četvrti period igre donio je izjednačenu igru obe ekipe u kojoj su naši dječaci znalači sačuvali stečenu prednost upisavši novu pobjedu

LAVOVI – BUDUĆNOST 76:60

(11:18, 17:17, 30:6, 18:19)

ČESTITKE NAŠIM MOMCIMA NA ODLIČNOJ IGRI I ZASLUŽENOJ POBJEDI!

Navikli smo na odlične partije ove sezone od kapitena Sergeja Subotića, ali današnja protiv Budućnosti je zasigurno najbolja do sada u dresu Lavova. Fantastičnih 48 poena u pionirskoj konkurenciji ne viđa se svaki dan! Bravo majstore!

Nastupili su još: Nikola Lajić, Nikola Trivunović, Amar Gubaljević, Rastko Blažanović, Ognjen Pudić, Sergej Pucar, Miloš Karać, Nikola Balorda, Sergej Krajinović, Sergej Đurica i Uroš Blažanović.

Sergej Subotić

I prije samog početka meča u predpionirskoj konkurenciji znalo se da su gosti iz Bijeljine kao jedina neporažena ekipa u ligi veliki favoriti, što su na kraju krajeva i opravdali i upisali ubjedljivu i više nego zasluženu pobjedu.

LAVOVI – BUDUĆNOST 31:64

(6:16, 5:23, 13:12, 7:13)

Najefikasniji su bili kapiten Nikola Balorda i Sergej Krajinović sa po 9 postignutih poena, a trener Dragoljub Maksić na ovom meču je računao i na: Njegoša Trivunovića, Mihajla Lukića, Nikolu Đorđevića, Gavrila Juroševića, Uroša Tomića, Mateja Balordu, Bojana Vasića i Ljubišu Lazendića.

KK Lavovi Brčko – predpioniri

Kao kod predpionira, isto tako i kod kadeta, gosti iz Bijeljine su opravdali ulogu favorita upisavši izuzetno ubjedljivu pobjedu

LAVOVI – BUDUĆNOST 31:100

(13:30, 7:24, 6:25, 7:21)

Najefikasniji u našoj ekipi bili su David Mićanović i Sergej Subotić sa po 8 postignutih poena, a pored njih nastupili su i: Damjan Marić, Mihajlo Blažanović, Nikolaj Cetić, Matej Petrović, Savo Ostojić, Nikola Tošić, Miloš Marjanović, Nikola Trivunović i Nikola Lajić.

KK Lavovi – kadeti