NAJUBLJEDLJIVIJA POBJEDA LAVICA!

Najubjedljivijom pobjedom do sada naše Lavice su ovjerile prvo mjesto na kraju regularnog dijela Prve ženske lige Republike Srpske za sezonu 2020-2021. 

Utakmicama 10. kola spuštena je zavjesa na regularni dio Prve ženske lige Republike Srpske u kojem su naše djevojke ostvarile učinak od 8 pobjeda i 2 poraza, i kao prvoplasirana ekipa sa 18 osvojenih bodova ulaze u play-off i borbu za titulu prvaka Republike Srpske.

Sa imperativom pobjede koja im je donosila ovjeru prvog mjesta na kraju regularnog dijela takmičenja, naše djevojke su u utakmicu 10. kola protiv Slobode iz Novog Grada ušle izuzetno motivisane i raspoložene da pokažu da im prvo mjesto sa razlogom pripada.

Na krilima izuzetno raspoloženog dvojca Milica Đokić i Milica Dabović naše djevojke su odigrale utakmicu za pamćenje, upisavši istorijsku pobjedu! Već na samom startu meča bilo je jasno da gošće iz Novog Grada ne mogu parirati raspoloženim Lavicama i da je jedino pitanje sa kolikom razlikom će ovaj meč biti završen. Ogromnih 23 poena razlike već na kraju prvog perioda igre bili su dovoljan razlog da priliku za veću minutažu u drugoj četvrtini dobiju u djevojke koje inače manje igraju. Nesumnjivo je da su je na pravi način i iskoristile.

Košgeterski više nego raspoložene, u odbrani koncentrisane naše djevojke su iz minuta u minuta rezultatsku prednost konstantno uvećavale do maksimalnih plus 86 poena razlike!

Pored pomenutih Đokić 38 i Dabović 18 poena, trener Bližnjaković je na ovom meču računao na sledeće košarkašice: Amila Smajić 10, Iva Karišik 16, Sara Đokić 6, Jelena Lazarević 4, Adna Okić 2, Katarina Mihajlović 8, Marjana Todorović 9, Ksenia Vukić 2, Tamara Šarenac 2 i Ana Đokić.

Igrač utakmice, nesumnjivo je bila naša Milica Đokić, petnaestogodišnja djevojčica koja ima sezonu iz snova! Na ovoj utakmici ostvarila je učinak koji se rijetko viđa, pogotovo u ženskoj košarci. Kvadripl dabl (dvocifren učinak u četiri statističke kategorije) sa 38 postignutih poena, 14 asistencija, 13 ukradenih lopti i 10 skokova! Uz sve to indeks korisnosti iznosio je NEVJEROVATNIH 63!!!

Na kraju:

LAVOVI – SLOBODA 115:29 (34:11, 17:06, 33:04, 31:08)

Čestitke našim Lavicama na sjajnoj igri, požrtvovanju, zalaganju i na pobjedi koja će se dugo pamtiti! BRAVO LAVICE!!!

Protivnik u polufinalu play-offa biće ekipe Kozare iz Gradiške, koja je zauzela 4. mjesto na kraju regularnog dijela takmičenja.

S T A T I S T I K A